Artikel top billede

Samsung i stor nordisk fyringsrunde

Samsung har økonomisk medvind i Norden, men alligevel skal en masse nordiske Samsung-medarbejdere snart prikkes på skulderen.

Sydkoreanske Samsung er i gang ude i en prikkerunde på vores breddegrader, efter selskabet for halvandet år siden sagde farvel til op mod 20 folk i Sverige.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, som kan berette, at Samsung i denne omgang kapper 10 procent af sin nordiske medarbejderstab.

Det vil i runde tal sige, at over 40 Samsung-medarbejdere vil blive fyret i den kommende tid heraf otte i den danske afdeling, oplyser Samsung til Computerworld. 

Forhandlinger brudt sammen

Årsagen til fyringen ligger i, at Samsung tilpasser sine nordiske aktiviteter i forhold til sin vækst.

Da Samsung har oplevet en kraftig vækst i Norden med medfølgende store omkostninger, skal disse omkostninger nu tilpasses ved hjælp af fyringer.

Til Computerworld oplyser Samsung, at afskedigelsen af de otte medarbejdere i Danmark bliver forhandlet med de respektive fagforeninger. 

Inden informationen omkring fyringerne er blevet offentligt kendte, har Samsung meldt ud, at selskabet stopper sit salg af laptops - herunder Chromebooks - i Norden.

Har planlagt fyringer i længere tid

De første informationer om fyringer begyndte at sive for omkring en måneds tid siden.

Kilder har i den anledning fortalt til Computerworlds svenske søstermagasin, at tilbage i sommeren planlagde Samsung-cheferne hvilke funktioner, der skulle skæres væk, men medarbejderne har ikke hørt det store om disse nedskæringer.

Selskabets nordiske kommunikationsansvarlige Hanna Brenner forklarer situationen således i en mail:

"Samsung opererer i brancher, som hele tiden gennemgår hurtige forandringer, og vi tilpasser også hele tiden personalestyrken. Det kommunikerer vi med vores ansatte, med fagforeninger og med arbejdsmarkedsmyndighederne," forklarer Hanna Brenner til IT24.

Sælger fortsat derudaf

I Samsungs seneste årsregnskab er der ingen indikationer på, at medarbejderstyrken skulle skæres.

Samsung skriver til gengæld, at selskabet ikke ser nogen tegn på, at man i år vil sælge færre varer.

Og både på dansk og nordisk plan er der solid fremgang for den sydkoreanske virksomhed, som er vokset sig stor og stærk på konsummarkedet med blandt andet sine smartphones og ikke mindst fladskærms-tv.

Selskabet omsatte for 1,45 milliarder kroner i Danmark i 2013, hvilket er en stigning på 300 millioner kroner sammenlignet med 2012.

Også på nordisk plan har Samsung oplevet omsætningsvækst, da selskabet er gået fra en toplinje på 11,65 milliarder kroner i 2012 til 13,51 milliarder kroner i 2013.

Sidste år tjente Samsung Electronics Nordic en kvart milliard kroner tilsammen i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge.

Læs også:

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook-salg i hele Norden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere