Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Samsung i stor nordisk fyringsrunde

Samsung har økonomisk medvind i Norden, men alligevel skal en masse nordiske Samsung-medarbejdere snart prikkes på skulderen.

Sydkoreanske Samsung er i gang ude i en prikkerunde på vores breddegrader, efter selskabet for halvandet år siden sagde farvel til op mod 20 folk i Sverige.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, som kan berette, at Samsung i denne omgang kapper 10 procent af sin nordiske medarbejderstab.

Det vil i runde tal sige, at over 40 Samsung-medarbejdere vil blive fyret i den kommende tid heraf otte i den danske afdeling, oplyser Samsung til Computerworld. 

Forhandlinger brudt sammen

Årsagen til fyringen ligger i, at Samsung tilpasser sine nordiske aktiviteter i forhold til sin vækst.

Da Samsung har oplevet en kraftig vækst i Norden med medfølgende store omkostninger, skal disse omkostninger nu tilpasses ved hjælp af fyringer.

Til Computerworld oplyser Samsung, at afskedigelsen af de otte medarbejdere i Danmark bliver forhandlet med de respektive fagforeninger. 

Inden informationen omkring fyringerne er blevet offentligt kendte, har Samsung meldt ud, at selskabet stopper sit salg af laptops - herunder Chromebooks - i Norden.

Har planlagt fyringer i længere tid

De første informationer om fyringer begyndte at sive for omkring en måneds tid siden.

Kilder har i den anledning fortalt til Computerworlds svenske søstermagasin, at tilbage i sommeren planlagde Samsung-cheferne hvilke funktioner, der skulle skæres væk, men medarbejderne har ikke hørt det store om disse nedskæringer.

Selskabets nordiske kommunikationsansvarlige Hanna Brenner forklarer situationen således i en mail:

"Samsung opererer i brancher, som hele tiden gennemgår hurtige forandringer, og vi tilpasser også hele tiden personalestyrken. Det kommunikerer vi med vores ansatte, med fagforeninger og med arbejdsmarkedsmyndighederne," forklarer Hanna Brenner til IT24.

Sælger fortsat derudaf

I Samsungs seneste årsregnskab er der ingen indikationer på, at medarbejderstyrken skulle skæres.

Samsung skriver til gengæld, at selskabet ikke ser nogen tegn på, at man i år vil sælge færre varer.

Og både på dansk og nordisk plan er der solid fremgang for den sydkoreanske virksomhed, som er vokset sig stor og stærk på konsummarkedet med blandt andet sine smartphones og ikke mindst fladskærms-tv.

Selskabet omsatte for 1,45 milliarder kroner i Danmark i 2013, hvilket er en stigning på 300 millioner kroner sammenlignet med 2012.

Også på nordisk plan har Samsung oplevet omsætningsvækst, da selskabet er gået fra en toplinje på 11,65 milliarder kroner i 2012 til 13,51 milliarder kroner i 2013.

Sidste år tjente Samsung Electronics Nordic en kvart milliard kroner tilsammen i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge.

Læs også:

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook-salg i hele Norden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.