Artikel top billede

Samsung i stor nordisk fyringsrunde

Samsung har økonomisk medvind i Norden, men alligevel skal en masse nordiske Samsung-medarbejdere snart prikkes på skulderen.

Sydkoreanske Samsung er i gang ude i en prikkerunde på vores breddegrader, efter selskabet for halvandet år siden sagde farvel til op mod 20 folk i Sverige.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, som kan berette, at Samsung i denne omgang kapper 10 procent af sin nordiske medarbejderstab.

Det vil i runde tal sige, at over 40 Samsung-medarbejdere vil blive fyret i den kommende tid heraf otte i den danske afdeling, oplyser Samsung til Computerworld. 

Forhandlinger brudt sammen

Årsagen til fyringen ligger i, at Samsung tilpasser sine nordiske aktiviteter i forhold til sin vækst.

Da Samsung har oplevet en kraftig vækst i Norden med medfølgende store omkostninger, skal disse omkostninger nu tilpasses ved hjælp af fyringer.

Til Computerworld oplyser Samsung, at afskedigelsen af de otte medarbejdere i Danmark bliver forhandlet med de respektive fagforeninger. 

Inden informationen omkring fyringerne er blevet offentligt kendte, har Samsung meldt ud, at selskabet stopper sit salg af laptops - herunder Chromebooks - i Norden.

Har planlagt fyringer i længere tid

De første informationer om fyringer begyndte at sive for omkring en måneds tid siden.

Kilder har i den anledning fortalt til Computerworlds svenske søstermagasin, at tilbage i sommeren planlagde Samsung-cheferne hvilke funktioner, der skulle skæres væk, men medarbejderne har ikke hørt det store om disse nedskæringer.

Selskabets nordiske kommunikationsansvarlige Hanna Brenner forklarer situationen således i en mail:

"Samsung opererer i brancher, som hele tiden gennemgår hurtige forandringer, og vi tilpasser også hele tiden personalestyrken. Det kommunikerer vi med vores ansatte, med fagforeninger og med arbejdsmarkedsmyndighederne," forklarer Hanna Brenner til IT24.

Sælger fortsat derudaf

I Samsungs seneste årsregnskab er der ingen indikationer på, at medarbejderstyrken skulle skæres.

Samsung skriver til gengæld, at selskabet ikke ser nogen tegn på, at man i år vil sælge færre varer.

Og både på dansk og nordisk plan er der solid fremgang for den sydkoreanske virksomhed, som er vokset sig stor og stærk på konsummarkedet med blandt andet sine smartphones og ikke mindst fladskærms-tv.

Selskabet omsatte for 1,45 milliarder kroner i Danmark i 2013, hvilket er en stigning på 300 millioner kroner sammenlignet med 2012.

Også på nordisk plan har Samsung oplevet omsætningsvækst, da selskabet er gået fra en toplinje på 11,65 milliarder kroner i 2012 til 13,51 milliarder kroner i 2013.

Sidste år tjente Samsung Electronics Nordic en kvart milliard kroner tilsammen i Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge.

Læs også:

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook-salg i hele Norden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere