Artikel top billede

Her er den mulige afløser til flash: Arbejder otte gange hurtigere

Japansk teknologifirma er klar med den første prototype på en chip-teknologi, der meget vel kan blive afløseren til flash-hukommelse.

Det japanske teknologiselskab TDK er klar med sin første prototype på en helt ny hukommelses-teknologi, som selskabet mener meget vel kan komme til at afløse den meget udbredte flash-hukommelses-teknologi.

Den nye chip-teknologi bygger på MRAM ('magnetoresistive random access memory').

TDK kalder den for STT-MRAM.

Ifølge TDK er fordelen, at MRAM kan læse og skrive data lige så hurtigt som de hurtige, men flygtige, SRAM- og DRAM-teknologier og samtidig opbevare data uændret i mange år, som også flash-hukommelse er i stand.

TDK har arbejdet på teknologien i flere år, men det er første gang, at selskabet fremviser chippen.

Læser og skriver otte gange hurtigere

Det er sket på den store Ceatec-messe i Tokyo, hvor TDK har opstillet en demonstration, hvor en STT-MRAM-chip henholdsvis læser og skriver data løbende ved siden af en NOR-flash-chip, der bliver udsat for samme belastning.

Ifølge Computerworlds nyhedstjeneste kan man her se, at STT-MRAM-chippen kan læse og skrive data cirka syv gange hurtigere end flash-chippen.

Der er dog endnu ikke nogen grund til at skynde sig hjem for at kyle alle sine flash-enheder i skraldespanden, for TDK vurderer, at STT-MRAM-teknologien først vil være færdigudviklet og klar til kommerciel udrulning i stor skala om 10 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere