Artikel top billede

Her er den mulige afløser til flash: Arbejder otte gange hurtigere

Japansk teknologifirma er klar med den første prototype på en chip-teknologi, der meget vel kan blive afløseren til flash-hukommelse.

Det japanske teknologiselskab TDK er klar med sin første prototype på en helt ny hukommelses-teknologi, som selskabet mener meget vel kan komme til at afløse den meget udbredte flash-hukommelses-teknologi.

Den nye chip-teknologi bygger på MRAM ('magnetoresistive random access memory').

TDK kalder den for STT-MRAM.

Ifølge TDK er fordelen, at MRAM kan læse og skrive data lige så hurtigt som de hurtige, men flygtige, SRAM- og DRAM-teknologier og samtidig opbevare data uændret i mange år, som også flash-hukommelse er i stand.

TDK har arbejdet på teknologien i flere år, men det er første gang, at selskabet fremviser chippen.

Læser og skriver otte gange hurtigere

Det er sket på den store Ceatec-messe i Tokyo, hvor TDK har opstillet en demonstration, hvor en STT-MRAM-chip henholdsvis læser og skriver data løbende ved siden af en NOR-flash-chip, der bliver udsat for samme belastning.

Ifølge Computerworlds nyhedstjeneste kan man her se, at STT-MRAM-chippen kan læse og skrive data cirka syv gange hurtigere end flash-chippen.

Der er dog endnu ikke nogen grund til at skynde sig hjem for at kyle alle sine flash-enheder i skraldespanden, for TDK vurderer, at STT-MRAM-teknologien først vil være færdigudviklet og klar til kommerciel udrulning i stor skala om 10 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere