Artikel top billede

Her er den mulige afløser til flash: Arbejder otte gange hurtigere

Japansk teknologifirma er klar med den første prototype på en chip-teknologi, der meget vel kan blive afløseren til flash-hukommelse.

Det japanske teknologiselskab TDK er klar med sin første prototype på en helt ny hukommelses-teknologi, som selskabet mener meget vel kan komme til at afløse den meget udbredte flash-hukommelses-teknologi.

Den nye chip-teknologi bygger på MRAM ('magnetoresistive random access memory').

TDK kalder den for STT-MRAM.

Ifølge TDK er fordelen, at MRAM kan læse og skrive data lige så hurtigt som de hurtige, men flygtige, SRAM- og DRAM-teknologier og samtidig opbevare data uændret i mange år, som også flash-hukommelse er i stand.

TDK har arbejdet på teknologien i flere år, men det er første gang, at selskabet fremviser chippen.

Læser og skriver otte gange hurtigere

Det er sket på den store Ceatec-messe i Tokyo, hvor TDK har opstillet en demonstration, hvor en STT-MRAM-chip henholdsvis læser og skriver data løbende ved siden af en NOR-flash-chip, der bliver udsat for samme belastning.

Ifølge Computerworlds nyhedstjeneste kan man her se, at STT-MRAM-chippen kan læse og skrive data cirka syv gange hurtigere end flash-chippen.

Der er dog endnu ikke nogen grund til at skynde sig hjem for at kyle alle sine flash-enheder i skraldespanden, for TDK vurderer, at STT-MRAM-teknologien først vil være færdigudviklet og klar til kommerciel udrulning i stor skala om 10 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere