Nu ophæver Google forbuddet mod den lille webbutik.

Lille dansk netbutik må bøje nakken efter ballade med Google - men det er ikke slut endnu, siger ejer

Netbutikken Kikkertgrossisten fjerner varer for igen at komme ind i varmen hos Google. Men kampen fortsætter, siger indehaveren.

Onsdag fortalte Computerworld om den lille dansk netbutik, Kikkertgrossisten.dk, der føler sig tromlet af Googles regler, som forbyder annoncering af farlige produkter.

Søgegiganten mente, at netsidens online-markedsføring overtrådte Googles nye politik, og derfor blev alle webbutikkens reklamekampagner standset med øjeblikkelig virkning - lige op til julehandlen.

Striden mellem parterne handler om jagt-udstyr, som Kikkertgrossisten.dk sælger, men Google ikke accepterer. Google bandlyste firmaets reklamekampagne på grund af de jagtrelaterede produkter.

"Kampagnerne ville først kunne genoptages, når Kikkertgrosisten havde tilrettet sine annoncer og sin webshop, og når ændringerne var godkendt af Googles medarbejdere," fortæller Michael Hansen, der har webbutikken.

Derfor har han været tvunget til at fjernet alle jagtprodukter fra siden.

Produkter, der ellers udgør mellem 15 og 20 procent af omsætningen.

Du kan læse hele historien her: Lille dansk netbutik i klemme: Skal Google virkelig bestemme, hvad vi sælger?

Du må godt alligevel, men ..
Nu har Google så accepteret Michael Hansens tilretning af sin webshop, hvor indehaveren har fjernet alle de jagt-relaterede produkter både fra siden og fra sine annoncer.

"Jeg fik en opringning fra Google, der fortalte, at de havde godkendt den 'nye' butik, og at de ville genoptage vore adwords-kampagne," siger han til Computerworld.

Men det er ikke en sejr for Kikkertgrossisten, der stadig gerne vil forhandle jagtudstyr, hvilket firmaet altså ikke kan fra deres nuværende side.

"Hvis vi skal forhandle de varer, vi gerne vil, og som er helt lovlige, så skal vi bygge en helt ny webshop. Det er både en stor udgift, og så tager det lang tid at bygge et nyt brand op. Vi må ikke engang henvise fra Kikkertgrossisten til en eventuelt ny shop, så overtræder vi reglerne," siger han.

Så på trods af Googles reklameaccept, er slaget ikke overstået for Michael Hansen.

"Det er jo fint, at kunderne igen kan se vores reklamer. Men vi vil sælge alle vores produkter, og det skal Google ikke bestemme. Jeg vil ikke tvinges til at rette ind, når jeg ikke gør noget forkert," siger han.

Hvad gør du nu?

"Vi fortsætter kampen, men vi kan ikke hamle op med Google, og har heller ikke penge til det. Google har udstukket en politik, og den er ikke til at hugge eller stikke i. Vi vil i stedet forsøge at råbe politikerne op, for det kan ikke passe, at en søgemaskine skal bestemme, hvad danske webbutikker vil sælge," siger Michael Hansen.

Flere webshops er ramt
Der er flere i Computerworlds debat, der er stødt på lignende problemer.

Blandt andet skriver Jim Jensen:

"Vi har fuldstændig samme problem i vores jagt- og fiskeri-webshop."

Og han fortsætter:

"Faktisk har vi et par bukser, som har ordet 'jagtbuks' som en del af varens modelnavn. Denne må vi ikke annoncere med, da ordet 'jagt' ikke må bruges på adwords. Jeg har dog bukserne, og jeg går ikke selv på jagt."

Du kan finde Googles politik om Farlige produkter eller tjenester her.

Har du lignende oplevelser, så del dem i debatten.

Læs også:

Lille dansk netbutik i klemme: Skal Google virkelig bestemme, hvad vi sælger?

Mangel på web-udviklere: Nordjysk it-firma giver gratis undervisning

Masser af uskyldige danske websider sender dig til en fupbutik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.