Artikel top billede

Apple giver kold skulder til Tech Data: Får ikke lov at sælge iPhone i Danmark

Distributøren Tech Data må opgive at få fingre i en trecifret millionforretning, efter at Apple i stedet har valgt at satse på at distribuere iPhone gennem en af ærkerivalerne på det danske marked.

Apple har indgået aftale med den amerikanske distributør Ingram Micro, som nu skal stå for at distribuere iPhones til Danmark.

Aftalen er en streg i regningen for Ingram Micros konkurrent Tech Data, som i forvejen har Apples tablets og bærbare computere på hylderne.

Tech Data havde ellers sat næsen op efter at komme ind i den danske iPhone-varme.

Frem til juli i år stod Tech Data for at teste Apples nye distributions-setup, men efter en udbudsrunde valgte Apple altså i sidste ende alene at satse på konkurrenten.

Testperiode

"Apple har kørt en testperiode for at se, om de skulle have iPhone-distribution i Danmark. Det har de så fundet ud af, giver mening rent forretningsmæssigt, og de har så valgt at køre videre med Ingram Micro alene," fortæller Jacob Nissen, der er Tech Datas nordiske chef for forretningsudvikling indenfor mobil-markedet.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor stor en omsætning Tech Data i Danmark nu går glip af, men en vurdering i branchen lyder på, at Ingram Micro i Danmark vil få et salg på et trecifret millionbeløb.

Apples aftale med Ingram Micro trådte i kraft i august i år, og den betyder, at Apple har taget endnu et skridt i retning af en mere åben tilgang til erhvervsmarkedet.

Det kan du læse mere om her.

Når det gælder salg af mobiltelefoner har Apples salgsstrategi hidtil været fokuseret på en kombination af direkte salg til forbrugerne og salg gennem store teleoperatører, som har stået for hovedparten af iPhone-salget. Det samarbejde fortsætter som hidtil.

Derudover har Apple aftaler med en række udvalgte it-forhandlere, som eksempelvis Atea, Comm2ig og rene Apple-butikker som Humac.

Læs også:

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde

Ingram Micro tilbage i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere