Artikel top billede

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde

Mens iPad-salget skranter, lægger Apple an til at udfordre konkurrenter som Dell, HP, SAP og Oracle på markedet for forretningssoftware.

Apples planer om at udvikle applikationer rettet mod erhvervslivet er nu så langt fremme, at selskabet er begyndt at opbygge selvstændige salgsteams på området.

Samtidig har Apple over det sidste års tid holdt en stribe frokostmøder med potentielle kunder, hvor man har præsenteret sine planer om at gå ind i markedet for forretningsapplikationer.

I enkelte tilfælde har Apple endda indledt direkte forhandlinger med for eksempel bank-koncernen Citigroup.

Det skriver Reuters med henvisning til kilder tæt på Apple.

Samtidig er Apple langt fremme i forhandlinger med en stribe app-udviklere som Service Max og Plangrid.

Der er dog ingen detaljer om indholdet af Apples møder med de mulige fremtidige kunder og app-udviklerne.

For tre måneder siden kom det frem, at Apple var gået i partnerskab med IBM om et tættere samarbejde indenfor forretningssoftware. Der er blandt andet lagt op til, at Apple vil sælge iPhones og iPads med præinstallerede apps rettet mod erhvervskunder.

Det ses ifølge Reuters som en udfordring af nogle af de traditionelle giganter indenfor business-applikationer - Dell, HP, Oracle og SAP.

iPad-salget skranter

Apple har de sidste tre kvartaler oplevet nedgang i salget af iPads, og planerne om at gå ind på erhvervsmarkedet ses af analytikere som Apples måde at kompensere for svigtende vækst indenfor Apples ellers blomstrende device-forretning.

Hidtil har Apple ikke haft en konkret model for salg til erhvervskunder.

Det hænger ifølge analytiker John Rymer fra Forrester sammen med, at Apples forretningsmodel rimer dårligt med de ofte meget specialiserede krav, som virksomheder stiller til applikationer og it-systemer.

Men nu er Apple enten af lyst eller nød indstillet på at satse i erhvervsmarkedet for at konsolidere sine markedsandele.

"Set fra Apples synspunkt er erhvervsmarkedet noget rod med ofte fjollede eller ligefrem dumme krav. Det har Apple aldrig haft en forretningsmodel for. Men de er interesseret i penetration og de markedsandele, de kan få," John Rymer til Reuters.

Læs også:

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter

Apple-forhandlere plages af skrappe krav: Så lidt tjener de på at sælge en Mac




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere