Se hvor meget (eller lidt) it-giganterne betaler i skat til Danmark

Skat er klar med nye tal i sin offentlige database, hvor alle kan søge i forskellige virksomheders betaling af selskabsskat. Af databasen fremgår det, at flere it-giganter ikke betaler en rød reje i selskabsskat.

Det er ikke alle virksomheder, der er lige gode til at bidrage til danskernes store kagekasse hos Skat.

Eksempelvis står der et stort, rundt nul hos it-giganter som HP, IBM, Oracle og Fujitsu under selskabsskat, efter alle virksomhederne ifølge Skats hjemmeside har haft underskud ved sidste regnskab.

Du kan selv se eksemplerne på it-giganternes nul-skatter, hvis du klikker på de omtalte virksomheders navne i denne artikel.

Computerworld har i forbindelse med de seneste skattelister blandt andet kontaktet det amerikanske it-selskab Oracle og spurgt, om det er gået dårligt i Danmark, siden selskabet har underskud og ikke betaler selskabsskat herhjemme.

Oracle har dog har lagt mundkurv på sig selv.

"Oracle er på nuværende tidspunkt i quiet period, og jvf. virksomhedens politikker kommenterer vi ikke på Oracle's performance, så længe vi er i quiet period," lyder det fra selskabet, der i stedet henviser til sine offentligt tilgængelige regnskaber for den danske forretning

Omstridt skatteliste
I år er det tredje gang, at Skat er ude med sine skattelister.

Du kan selv søge i Skats store database over, hvilke virksomheder i Danmark, der betaler hvad og på hvilket grundlag. 

Du kan via links i skatteoversigterne blandt andet se, hvordan firmaerne hænger sammen i administrations-/moderselskaber og underliggende datterselskaber.

Ikke alle har dog været lige tilfredse med, hvordan Skat portrætterer betalinger af selskabsskatten 

Eksempelvis har Mærsk i flere omgange tidligere klaget til Skat over den måde, hvorpå skattebetalingerne bliver vist på Skats hjemmeside, hvilket du kan læse mere om her

Ønsker åbenhed
Skatteministeriet fortæller på sin hjemmeside, at selskaberne i alt betalte 53 milliarder kroner til kassen i selskabsskat i 2013.

Det er en stigning på 12 milliarder kroner inden for de sidste to år.

Årsagen til, at Skat offentliggør disse lister ligger i, at hele Danmarks skattefar er interesseret i mere åbenhed.

"Selskabsskatten er vigtig. Særligt i lyset af skattely-diskussionen, hvor vi ser eksempler på, at selskaber spekulerer i at undgå at betale selskabsskat. Derfor er det vigtigt med åbenhed om selskabsskatten," udtaler skatteminister Benny Engelbrecht (S) på Skatteministeriets hjemmeside.

Han påpeger samtidig, at selskabsskatten ikke er virksomhedernes eneste bidrag til det danske samfund, da de også investerer og lægger forskellige former for aktiviteter her i landet.

Læs også:
Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl

Så meget betaler Skat for at hænge dårlige betalere ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.