Artikel top billede

Se hvor meget (eller lidt) it-giganterne betaler i skat til Danmark

Skat er klar med nye tal i sin offentlige database, hvor alle kan søge i forskellige virksomheders betaling af selskabsskat. Af databasen fremgår det, at flere it-giganter ikke betaler en rød reje i selskabsskat.

Det er ikke alle virksomheder, der er lige gode til at bidrage til danskernes store kagekasse hos Skat.

Eksempelvis står der et stort, rundt nul hos it-giganter som HP, IBM, Oracle og Fujitsu under selskabsskat, efter alle virksomhederne ifølge Skats hjemmeside har haft underskud ved sidste regnskab.

Du kan selv se eksemplerne på it-giganternes nul-skatter, hvis du klikker på de omtalte virksomheders navne i denne artikel.

Computerworld har i forbindelse med de seneste skattelister blandt andet kontaktet det amerikanske it-selskab Oracle og spurgt, om det er gået dårligt i Danmark, siden selskabet har underskud og ikke betaler selskabsskat herhjemme.

Oracle har dog har lagt mundkurv på sig selv.

"Oracle er på nuværende tidspunkt i quiet period, og jvf. virksomhedens politikker kommenterer vi ikke på Oracle's performance, så længe vi er i quiet period," lyder det fra selskabet, der i stedet henviser til sine offentligt tilgængelige regnskaber for den danske forretning

Omstridt skatteliste

I år er det tredje gang, at Skat er ude med sine skattelister.

Du kan selv søge i Skats store database over, hvilke virksomheder i Danmark, der betaler hvad og på hvilket grundlag. 

Du kan via links i skatteoversigterne blandt andet se, hvordan firmaerne hænger sammen i administrations-/moderselskaber og underliggende datterselskaber.

Ikke alle har dog været lige tilfredse med, hvordan Skat portrætterer betalinger af selskabsskatten 

Eksempelvis har Mærsk i flere omgange tidligere klaget til Skat over den måde, hvorpå skattebetalingerne bliver vist på Skats hjemmeside, hvilket du kan læse mere om her

Ønsker åbenhed

Skatteministeriet fortæller på sin hjemmeside, at selskaberne i alt betalte 53 milliarder kroner til kassen i selskabsskat i 2013.

Det er en stigning på 12 milliarder kroner inden for de sidste to år.

Årsagen til, at Skat offentliggør disse lister ligger i, at hele Danmarks skattefar er interesseret i mere åbenhed.

"Selskabsskatten er vigtig. Særligt i lyset af skattely-diskussionen, hvor vi ser eksempler på, at selskaber spekulerer i at undgå at betale selskabsskat. Derfor er det vigtigt med åbenhed om selskabsskatten," udtaler skatteminister Benny Engelbrecht (S) på Skatteministeriets hjemmeside.

Han påpeger samtidig, at selskabsskatten ikke er virksomhedernes eneste bidrag til det danske samfund, da de også investerer og lægger forskellige former for aktiviteter her i landet.

Læs også:
Nye momsregler rammer danske it-forhandlere: Derfor bliver det noget værre bøvl

Så meget betaler Skat for at hænge dårlige betalere ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere