Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Atea genopliver dødsdømte TDC Erhvervscentre med overraskende plan

Danmarks største it-forhandler samler resterne op efter TDC, der tidligere har opsagt 60 partneraftaler rundt omkring i landet - herunder aftalen med Atea.

Atea blev for nogle måneder siden ramt af TDC's beslutning om at opsige 60 partneraftaler rundt omkring i landet.

TDC lagde nye, strammere vilkår frem på bordet til Atea, og Atea måtte gå i tænkeboksen for at overveje, om det overhovedet var noget, it-forhandleren ville gå med på.

Nu meddeler Atea, at koncernen indgår et samarbejde med 14 erhvervscentre, så de fra den 1. marts bliver forhandlere af Ateas produkter og løsninger.

"Vi er af den overbevisning, at kunderne er interesserede i at møde deres it-leverandør lokalt. Da TDC for nylig opsagde partnerskabet både med de lokale erhvervscentre og med Atea, lukkede det en dør for os og åbnede 14 nye," udtaler direktør Søren Jensen, Future Business i Atea.

"Aftalen vil sikre fremtiden og mange arbejdspladser for de opsagte TDC Erhvervscentre, og samtidig bliver Ateas lokale forankring markant styrket," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det er hensigten, at de 14 nye Atea erhvervscentre skal være stedet, hvor de små og mellemstore virksomheder kan få rådgivning om valg af it-løsninger.

"Det betyder, at centrenes hidtidige fokus på mobilløsninger udvides til en rolle som full-service partner for kunderne."

Derfor opsagde TDC aftalerne

Det vakte stor opsigt, da TDC i efteråret opsagde 60 partneraftaler rundt omkring i landet, så selskabet gik fra 65 partnere til blot fem.

Henrik Kauffmann, underdirektør i TDC Erhverv med ansvar for partnere, har forklaret til Computerworld, at "kunderne blev forvirrede af, at de blev kontaktet fra alle mulige forskellige partnere og for den sags skyld også af TDC - og der var ikke nogen koordination omkring det."

"TDC kan ikke leve med, at det giver dårlige kundeoplevelser, at vi ligger og nærmest spammer vores kunder," sagde Henrik Kauffmann til Computerworld.

Der var tidligere 29 TDC Erhvervscentre i Danmark, drevet af 18 partnere. De fem partnere, der fortsætter, kommer kun til at drive 13 TDC Erhvervscentre.

Samtidig blev en stribe andre partnere også ramt af TDC's beslutning - herunder altså Danmarks største it-forhandler, Atea.

"Vi havde ikke noget ønske om at opsige det samarbejde, vi havde med TDC som erhvervspartner, for vi var faktisk meget godt tilfreds med det," sagde administrerende direktør Morten Felding til Computerworld.

"Nu har de så sat nogle nye konditioner op for, hvordan man skal indgå i det koncept, og det har vi ikke taget stilling til endnu.

"Det er meget muligt, at vi siger, at det så ikke er det koncept, at vi gerne vil," sagde Morten Felding fra Atea for et par måneder siden til Computerworld.

Læs også:

TDC opsagde 60 partneraftaler: Nu overvejer Atea fremtiden med TDC

TDC opsagde 60 partneraftaler: Kunderne blev spammet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.