Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD slår kontra: Vinder kommunal kæmpeordre

It-mastodonten KMD har nu papir på, at firmaet stadig er en spiller, man skal regne med på kommunale it-marked, efter at det er lykkedes firmaet at holde konkurrenterne fra fadet og vinde et stort udbud af et nyt kommunalt it-system.

Det fælleskommunale it-selskab Kombit har udpeget KMD som leverandør af et nyt it-system, som skal bruges til at administrere kommunernes udbetalinger af sygedagpenge (KSD).

Det nye og mere tidssvarende system afløser det nuværende "KMD Dagpenge", som blev lanceret i i sin første version tilbage i 1983.

Det kommer ifølge udbudsmaterialet til at koste omkring 250 millioner kroner, og det er blot det seneste i en række af såkaldte monopolsystemer, som hidtil alene har været leveret af netop KMD.

Forud for den aktuelle tildeling af KSD-ordren har KMD været i konkurrencen med markante it-firmaer som Netcompany, EG, NNIT og CSC, men i sidste ende lykkedes det altså KMD at fastholde opgaven på egne hænder.

Hos KMD har man svært ved at skjule sin begejstring over, at kommunerne har valgt at holde fast ved den veltjente it-leverandør.

En god dag for KMD

"Det er en rigtig god dag for KMD. Vi er meget glade og stolte over at have vundet opgaven med at udvikle det nye sygedagpengesystem til kommunerne. Det er en vigtig opgave for KMD at få i hus," lyder det fra Morten Binderup, områdechef for KMDs afdeling for salg til kommunale område.

Med de åbne udbud af en stribe nye kommunale it-systemer, som altså hidtil har ligget hos KMD, er kommunerne i gang med at sende en lang række udviklings-og driftsopgaver ud i helt fri konkurrence. Tilbudsgiverne har brugt store ressourcer på at udforme deres tilbud, og udfaldet af de enkelte udbud følges derfor tæt i branchen.

Så sent som sidste vandt KMD-konkurrenten EG udbuddet af et nyt ydelsessystem (KY) i konkurrencen mad blandt andet KMD. Men i denne uge tager KMD altså revanche.

"Vi anser tildelingen af opgaven som en understregning af, at KMD er en yderst konkurrencedygtig aktør i markedet med en unik indsigt i og forståelse for kommunal ydelse- og sags-administration. Der er mange store strategiske udbud i øjeblikket, og det er tilfredsstillende at konstatere, at vi gennem viden og gode tilbud både kan forsvare vores position i markedet og tiltrække nye opgaver," lyder det fra Morten Binderup fra KMD.

Læs også:

Nu har konkurrenterne slået det første hul i KMD's monopol

It-firmaer satser millioner på kommunalt kæmpeudbud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere