Artikel top billede

Sådan ser det ægte Apple Watch ud, hvis nogen skulle være i tvivl.

24 timer efter lancering: Kina klar med billige Apple Watch-kopier

Knap har Apple lanceret sit længe ventede smartwatch, før kinesiske kopi-versioner som Ai Watch og D-Watch er dukket op flere steder på nettet med priser til en brøkdel af Apples.

It-selskabet Apple har knap nok lanceret sit Apple Watch i denne uge, før kopimagere i Kina er klar med deres version af æble-uret i ultrabillige versioner.

Både på de elektroniske markeder i den sydkinesiske by Shenzhen og i kinesiske webbutikker bliver der nu udbudt ure med navne som 'Ai Watch' og 'D-Watch', der har kopieret Apples design ned til den digitale krone og ikonerne på startskærmen.

Prisskiltet burde nok angive, at der her er tale om falske versioner af Apple Watch.

For mens Apple vil tage omkring 2.400 kroner for de billigste versioner af uret, når det kommer i handlen i USA, koster de kinesiske kopier et sted mellem 280 og 560 kroner.

Det skriver CNN.

Æble-ure med Android

De kinesiske kopister er således kommet hurtigere på gaden med deres falske ure, end Apple er med sin originale version, der forventes at blive sat til salg i USA om en måneds tid.

Kopi-urene kører i stor stil med Apples konkurrerende styresystem, Android, som har fået en Apple-makeover på overfladen, så de til forveksling ligner den ægte vare.

Og de første kopi-ure er endda kun en smagsprøve på, hvad der venter, når kopisterne har fået længere tid til at øve sig på at ramme originalen.

"Hardwaren er ikke den store udfordring. Den svære del er softwaren og applikationerne. Og sommetider skal man altså være en ekspert for at kunne se forskellene," forklarer Laurent LePen, som er direktør for et smartwatch-selskab i Shenzhen, til CNN.

Popper op på Alibaba

Laurent LePen kæmper selv mod kopivarerne og fortæller, at udviklingshastigheden af kopivarerne er helt utrolig.

"Disse fyre er specialister," konstaterer han tørt, mens hans egne ure også bliver kopieret på store kinesiske online-markeder som Alibaba.

Og når kopierne med tiden bliver fjernet, er der hele tiden nye imitationer, der popper op på de virtuelle hylder.

"Vi kæmper sammen med regeringen, selskaber og industri-samarbejdspartnere på at stoppe udbredelsen af kopivarer ved roden," lyder det i en udtalelse fra AliBaba til CNN omkring selskabets bestræbelser på at få stoppet den stærkt udbredte kopi-trend.

Læs også:
Få et overblik: Her er de hårde facts om Apple Watch - og tre stærke konkurrenter fra Microsoft, LG og Pebble
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.