Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Sådan ser det ægte Apple Watch ud, hvis nogen skulle være i tvivl.

24 timer efter lancering: Kina klar med billige Apple Watch-kopier

Knap har Apple lanceret sit længe ventede smartwatch, før kinesiske kopi-versioner som Ai Watch og D-Watch er dukket op flere steder på nettet med priser til en brøkdel af Apples.

It-selskabet Apple har knap nok lanceret sit Apple Watch i denne uge, før kopimagere i Kina er klar med deres version af æble-uret i ultrabillige versioner.

Både på de elektroniske markeder i den sydkinesiske by Shenzhen og i kinesiske webbutikker bliver der nu udbudt ure med navne som 'Ai Watch' og 'D-Watch', der har kopieret Apples design ned til den digitale krone og ikonerne på startskærmen.

Prisskiltet burde nok angive, at der her er tale om falske versioner af Apple Watch.

For mens Apple vil tage omkring 2.400 kroner for de billigste versioner af uret, når det kommer i handlen i USA, koster de kinesiske kopier et sted mellem 280 og 560 kroner.

Det skriver CNN.

Æble-ure med Android

De kinesiske kopister er således kommet hurtigere på gaden med deres falske ure, end Apple er med sin originale version, der forventes at blive sat til salg i USA om en måneds tid.

Kopi-urene kører i stor stil med Apples konkurrerende styresystem, Android, som har fået en Apple-makeover på overfladen, så de til forveksling ligner den ægte vare.

Og de første kopi-ure er endda kun en smagsprøve på, hvad der venter, når kopisterne har fået længere tid til at øve sig på at ramme originalen.

"Hardwaren er ikke den store udfordring. Den svære del er softwaren og applikationerne. Og sommetider skal man altså være en ekspert for at kunne se forskellene," forklarer Laurent LePen, som er direktør for et smartwatch-selskab i Shenzhen, til CNN.

Popper op på Alibaba

Laurent LePen kæmper selv mod kopivarerne og fortæller, at udviklingshastigheden af kopivarerne er helt utrolig.

"Disse fyre er specialister," konstaterer han tørt, mens hans egne ure også bliver kopieret på store kinesiske online-markeder som Alibaba.

Og når kopierne med tiden bliver fjernet, er der hele tiden nye imitationer, der popper op på de virtuelle hylder.

"Vi kæmper sammen med regeringen, selskaber og industri-samarbejdspartnere på at stoppe udbredelsen af kopivarer ved roden," lyder det i en udtalelse fra AliBaba til CNN omkring selskabets bestræbelser på at få stoppet den stærkt udbredte kopi-trend.

Læs også:
Få et overblik: Her er de hårde facts om Apple Watch - og tre stærke konkurrenter fra Microsoft, LG og Pebble
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere