Artikel top billede

Stor konkursramt it-forhandler forsøger at sælge fortrolige kundedata

Den konkursramte it-kæde Radioshack forsøger at sælge millionvis af fortrolige kundedata. Flere advokater mener, at salg af fortrolige kundeinformationer er pivulovligt.

I februar indleverede den amerikanske it-forhandlergigant Radioshack med over 4.000 butikker konkursbegæring efter et svigtende salg.

Samtidig offentliggjorde kæden en aftale til omkring en milliard kroner.

I aftalen lyder det efter sigende, at op mod 2.400 af dens butikker skulle sælges til et investerings-partnerskab bestående af hovedaktionæren, den tyske investerings-fond Standard General og den amerikanske telekommunikations-virksomhed Sprint.

Nu er det kommet frem, at den konkursramte kæde som en del af aftalen også har forsøgt at sælge sine databaser over millionvis af kundemails, fysiske adresser på klientellet og muligvis også kundernes telefonnumre og deres indkøbsadfærd.

I staten Texas, hvor Radioshack har haft sit hovedkvarter, stiller statsadvokat Ken Paxton dog store spørgsmålstegn ved, om disse data bare kan sælges sådan uden videre.

Det skriver IT World.

117 millioner mennesker

Ifølge statsadvokat Ken Paxton er det i Texas forbudt for virksomheder at sælge personlige informationer, da det er i strid med selskabernes egen politik om fortrolige data.

I den sammenhæng er det vigtigt at notere sig, at Radioshack igennem årene har brystet sig af, at kæden netop ikke sælger ud af sine private mailing-lister.

Samtidig har den amerikanske telegigant AT&T også modsat sig et salg, da selskabet er nervøs for, om data kan falde i hænderne på en konkurrent som Spring.

Hvis det lykkes for Radioshack at sælge ud af sine kundedatabaser i forbindelse med aftalen mellem it-kæden og General Standard samt Sprint, kan der ifølge statsadvokat Ken Paxton være tale om data, der berører op mod 117 millioner mennesker.

Kan lykkes at sælge

Sagen ser dog ikke helt sort ud for Radioshack, da der er præcedens for, at salg af data kan lade sig gøre under særlige omstændigheder.

Den amerikanske Handelskommission har i 2011 udstukket et regelsæt.

Dette regelsæt omhandler, at hvis data bliver solgt til en køber i samme branche med samme politik om fortrolige data, samt at disse data bliver solgt i forbindelse med andre aktiver, kan salget muligvis godt lade sig gøre.

Her menes det så, at Standard General vil argumentere for, at disse kundedata bliver overført til de op mod 2.400 nyerhvervede butikker, hvor data vil blive brugt på samme måde som under Radioshacks ejerskab.

Ifølge Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World har også statsadvokaten i New York modsat sig salget af kundedata.

Slagsmålet om, hvorvidt data-salget er lovligt eller ej, afgøres formentligt i denne uge.

Læs også:

Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
IT-JOB

Unik System Design A/S

Supportkonsulent

Capgemini Danmark A/S

Account Executive

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere