Artikel top billede

Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Uber blev sidste år anmeldt for brud på taxiloven, og ifølge Københavns Politi er tjenesten nu blevet sigtet for overtrædelse af taxiloven.

Den amerikanske transport-tjeneste Uber er blevet sigtet for brud på den danske taxilov. Det bekræfter Københavns Politi over for Computerworld.

"Jeg kan bekræfte, at der nu er rejst sigtelse mod Uber for overtrædelse af taxiloven og, at sagen i øjeblikket ligger til juridisk vurdering," siger politikommisær Bertel Hejlesen til Computerworld.

Det er nu anklagemyndigheden, der skal vurdere om bevisbyrden er så stærk, at der også skal rejses tiltale eller sigtelsen skal frafaldes.

Uber har været under efterforskning siden november 2014, hvor Trafikstyrelsen anmeldte tjenesten for at bryde taxiloven, og i januar i år bekræftede Købehavns Politi, at der var indledt en efterforskning mod Uber.

Svenske biler i Købehavn

Tidligere på året kunne Computerworld fortælle, at det er muligt for Uber-chauffører med svenske nummerplader at være aktive i København.

Både Trafikstyrelsen og Dansk Taxi Råd vurderede, at det var et brud på taxiloven.

Danmark er langt fra det eneste land, hvor Ubers indtog er kontroversielt, og Uber har været under efterforksning i blandt Tyskland, Spanien og Frankrig.

Computerworld forsøgte torsdag eftermiddag at få en kommentar til sigtelsen fra Uber, men den amerikanske tjeneste har endu ikke reageret på henvendelsen.

Jo Bertram, administrerende direktør for Uber i Norden, Storbritannien og Irland, har dog tidligere oplyst til Computerworld, at tjenesten ønsker at samarbejde konstruktivt med de danske myndigheder.

"I lighed med alle andre europæiske markeder, hvor vi er tilstede, ønsker vi i Danmark at samarbejde med alle relevante myndigheder for at sikre en høj grad af sikkerhed, og at frit valg og fri konkurrence får de bedste vilkår til fordel for den økonomiske vækst. Hos Uber er vi opsat på at indgå i en konstruktiv dialog med alle vores interessenter, mens vi fortsætter med at skabe innovative løsninger inden for rammerne af dansk lovgivning," oplyste hun tidligere på året i en mail til Computerworld.

Læs også: 

Uber beskyldes for nyt lovbrud: Brugte svenske nummerplader i Danmark 

Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Kontroversiel online-tjeneste åbner i Danmark: Nu kommer Uber til byen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere