Artikel top billede

Advarsel til kommuner: Bestil jeres skoletablets nu

SKI advarer om forsinkelser i leverancerne, hvis kommunerne venter for længe med at bestille tablet-computere gennem ny, stor indkøbsaftale.

Staten og Kommunerne Indkøbsservice (SKI) frygter, at en ny stor indkøbsaftale for tablet-computere kan løbe ind i problemer, hvis de 83 kommuner, der er tilsluttet aftalen, venter for længe med at aflevere deres bestillinger.

Det fremgår af en mail, som SKI har sendt til kommunerne, hvor SKI opfordrer kommunerne til at skynde sig med at aflevere deres bestillinger.

Den nye aftale, der går under navnet 50.43, trådte i kraft i sidste uge. Den retter sig især mod tablets til folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Læs også:
Kæmpe tablet-aftale redder omsætningen i Comm2ig

SKI frygter, at et stort antal bestillinger kan ende som forsinkede leverancer, når en masse kommuner på en gang vil have nye tablets stående klar til eleverne, når det nye skoleår starter.

"Mange kommuner skal snart til at indkøbe tablets til brug for skolerne efter sommerferien. For at undgå flaskehalse og hjælpe leverandøren med at justere varelageret, kontakter vi kommunerne forlods og opfordrer dem til at bestille tablets i god tid. Lige nu er vi i færd med at lave et forecast over, hvad kommunerne får brug for frem til 1. september 2015," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.

Store volumener

Det er leverandøren Comm2ig, der har vundet den nye store indkøbsaftale, som over de næste tre år vil sikre firmaets et salg på op mod en halv milliard kroner. Så der er tale om meget store volumener, der skal stå klar til levering, når de kommunale indkøbere trykker på bestil-knappen.

Comm2ig har også forpligtet sig til at kunne levere hele 46 forskellige tablets med forskellige styresystemer, software-konfigurationer og diverse tilbehør.

Christian Lunding ser dog ikke nogen grund til at være bekymret for, om leverandøren kan leve op til de skrappe krav.

"Vi ser ingen grund til at betvivle, at Comm2ig's varelager er gearet til opgaven. Men det er da klart, at en pludselig meget stor ordretilgang vil lægge pres på dem. Sådan vil enhver virksomhed have det, og derfor forsøger SKI at gøre en indsats for, at kommunerne melder ind i god tid, så alle bliver tilfredse," siger han.

Hos Comm2ig afviser administrerende direktør Jimmy Hansen, at SKI eller de kommunale indkøbere har grund til at være bekymrede, og at Comm2ig er i fuld gang med at opbygge deres lager.

Ingen tal endnu

Han erkender dog, at der endnu ikke kan sættes tal på, hvor mange tablets, der hen over de næste godt tre måneder skal leveres til kommunerne.

"Nu er aftalen jo lige trådt i kraft, så det er svært at forudse, hvad der skal bruges," siger Jimmy Hansen.

"Fra SKI's side er det formentlig bare en høflig reminder om, at hvis man ikke gør det, så kan man løbe ind i udfordringer. Men det afhænger fuldstændig af, hvad der kommer ind af ordrer. Vi ved endnu ikke, hvor mange tablets, der skal leveres, men vi har bygget lageret op med det aftræk, som vi forventer, at der kommer her hen over sommeren," siger ha.

Han understreger samtidig, at Comm2ig vil leve op til leveringsforpligtelserne i kontrakten med SKI.

Læs også:

Kommune droppede iPads: De var for billige - og for besværlige

Vi køber færre tablets med Android og iOS - men Windows buldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere