Artikel top billede

Dansk it-firma vinder Microsofts verdensmesterskab i cloud

Global hæder til cloud-firmaet Adactit, som efter bare tre år nu er blevet kåret som verdens bedste Microsoft cloud-partner.

Direktør i cloud-forhandleren Adactit, Jesper Grønbæk, kan godt lægge sin pæneste skjorte i kufferten, når han i den kommende måned tager afsted til Microsofts årlige partnerkonference i Florida i USA.

Grønbæk og hans 20 mand store firma er nemlig netop blevet kåret som softwaregigantens bedste cloud-partner på globalt plan.

Derfor skal han ved næste måneds konference en tur op på scenen for at modtage prisen som vinder af Microsofts verdensmesterskab i cloud.

Jesper Grønbæk ser kåringen som en anerkendelse af, at Adactit ikke bare nøjes med at sælge produkter, men også hjælper kunderne med at udnytte alle dele af Microsofts cloud-teknologi.

"Vi ser hæderen som en bekræftelse på, at vi møder kunderne på den rigtige måde. For teknologien skal selvfølgelig implementeres rigtigt, men det er oftest kun 20 procent af processen. De resterende 80 procent handler om at forstå kundernes forretning og sikre en ordentlig ibrugtagning fra vision til reel forankring," siger Jesper Grønbæk.

Sørger for at kunderne også bruger teknologien

Det er også grunden til, at Adacits flok af medarbejdere udover teknikere og udviklere også tæller konsulenter med speciale i forandringsledelse, fortæller Jesper Grønbæk.

"Vi prøver at undgå at blive et it-firma, der bare installerer noget software og nogle systemer og så går sin vej igen. Vi er rigtigt gode til at sikre, at teknologien bliver brugt, som den er tiltænkt. Så vi arbejder sammen med kunderne forandringsledelse og forankring af vore løsninger, så teknologien understøtter kundernes hverdag," siger han.

Hvilke personer er det så, I taler med hos kunderne?

"Det er faktisk oftere folk, der har ansvar for kundens forretning. Det kan være i HR, kommunikation eller den øvrige forretning, men selvfølgelig taler vi også med de visionære CIO'er."

Hvad taler I med dem om?

"Det handler om kundens forretning, og hvordan deres medarbejdere i forskellige afdelinger arbejder, og hvor de kan finde de største forbedringspotentialer i de forretningsprocesser som teknologien kan understøtte."

Det er kun godt tre år siden, at Jesper Grønbæk stiftede Adactit, som fra dag et har fokuseret et hundrede procent på at levere Microsofts cloud-løsninger som Office 365 og Yammer.

Han kom dengang direkte fra jobbet som ansvarlig for Microsoft danske cloud-forretning.

Undervejs har han allieret sig med de to af softwaregigantens danske koryfæer, den tidligere direktør i Microsoft Danmark Jørgen Bardenfleth, som står i spidsen for Adactits bestyrelse, og Klaus Holse, som i mere end 10 år har haft en række topposter i Microsoft - blandt andet som øverste chef for Vesteuropa.

Jesper Grønbæk lægger ikke skjul på, at hæderen fra Microsoft styrker hans ambitioner for Adactit, som i 2014 kom ud med et overskud før skat på 800.000 kroner

"Lige nu tjener vi ikke boksen på vores forretning, men vi gør det rigtige. Vi vil gerne være 100 mand og komme ud på det internationale marked med vores egenudviklede apps. Så vi er superambitiøse og har foden på speederen," siger Jesper Grønbæk.


Læs også:[/b]

Microsoft svinger pisken: Flere kunder skal op i skyen

Danske Microsoft-chefer forsvinder op i skyen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere