Artikel top billede

Danske Microsoft-chefer forsvinder op i skyen

Microsoft-chefer synes åbenbart, at det er sjovere at arbejde med cloud. Se her, hvor de går hen.

Endnu en af Microsofts danske chefer søger lykken i skyen i stedet for at arbejde bag de trygge mure i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

42-årige Lars Nygaard har efter syv år sagt farvel til jobbet som chef for Microsofts danske server- og cloud-forretning og er tiltrådt i jobbet som dansk landechef i selskabet Projectplace, der lever af at sælge et cloud-baseret værktøj til projektstyring.

Hans it-karriere startede hos Navision tilbage i 1996, og efter en tur rundt om Tectura og Maconomy kom han i 2006 til Microsoft Danmark som chef for Dynamics-forretningen.

Han ser frem til udfordringerne i sit nye job, hvor han kommer tættere på slutkunderne fremfor at sælge gennem partnere og distributører.

"Projectplace er en 100 procent cloud-baseret vækstvirksomhed. Selv om Projectplace nu har en kritisk masse med 170 medarbejdere og stærke venture fonde i ejerkredsen, er jeg fascineret af den dynamik og entreprenør-ånd, der er i virksomheden. En ånd jeg genkender fra min tid i Navision," siger Lars Nygaard.

Lars Nygaard er den seneste i rækken af Microsoft-medarbejdere og -chefer, som har søgt nye udfordringer blandt andet indenfor cloud-verdenen.

I 2012 forlod Jesper Grønbæk jobbet som chef for Microsofts danske cloud-services og startede firmaet Adactit, som leverer cloudløsninger indenfor Microsofts Office 365. Han fik i fjor de to tidligere Microsoft-direktører Jørgen Bardenfleth og Klaus Holse Andersen med på vognen som medlemmer af Adactits bestyrelse.

Tidligere har også Microsofts daværende marketingdirektør Nis Bank Lorenzen kastet sig ud i at sælge Microsofts cloud-løsninger i it-forhandleren Belsø IT.

Tidligere i år valgte en anden Microsoft-veteran med rødder i Damgaard/Navision-miljøet at gå til et job som CEO hos sikkerhedsfirmaet Secunia.

Også chefen for Microsofts enterprise-salg valgte i sommer at søge nye græsgange i et job som salgschef i A Gain Crayon.

Hen over sommeren var der også vagtskifte i Microsofts ERP-forretning, hvor partnerchefen gik til et job hos Microsoft-partnere Columbus.

Læs også:

Microsoft-veteran skal sælge cloud-løsninger

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere