Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SKI strammer kontrollen med salg af it til det offentlige efter bestikkelses-sag

It-firmaer, der er udpeget som leverandører på SKI's indkøbsaftaler, sjusker med deres indberetning af, hvor meget, de sælger til de offentlige kunder. Det får SKI til at stramme op på kontrollen med leverandørerne.

Som en direkte konsekvens af bestikkelsessagen i Region Sjælland strammer Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) nu op på kontrollen med private it-leverandørers salg til offentlige kunder.

Som leverandør på SKI's indkøbsaftaler er firmaerne forpligtet til at indberettet præcis hvad og hvor meget, de leverer til de offentlige kunder.

Men en stribe stikprøver, som SKI har gennemført, viser, at mange leverandører er enten meget langsomme til at aflevere deres indberetninger, hvis de da ikke ligefrem glemmer lader helt være.

En stor del af salget gennem SKI's indkøbsaftaler bliver derfor ikke registreret til tiden.

Det fik i sidste uge SKI til at skrive til samtlige it-leverandører i SKI-systemet med besked om at få orden i papirerne inden udgangen af denne måned.

"Opgørelserne viser, at der i adskillige tilfælde foregår et ikke uvæsentligt salg uden efterfølgende indrapportering til SKI," hedder det blandt andet i brevet, som er underskrevet af SKI's administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen.

Loyalitetsforpligtelse overfor SKI

I brevet henviser hun direkte til, at bestikkelsessagen fra Region Sjælland har "medført massiv interesse fra en række myndigheder" for at kunne dokumentere, at reglerne om udbud bliver overholdt i SKI's mange rammeaftaler.

SKI-direktøren løfter samtidig en advarende pegefinger og peger på, at firmaerne som godkendte SKI-leverandører er omfattet af en loyalitetsforpligtelse overfor SKI.

Overfor Computerworld understreger Signe Lynggaard Madsen, at SKI ikke har konkret mistanke om, at der er foregået bestikkelse i forbindelse med udpegning af leverandører på SKI's rammeaftaler.

Læs også:

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser

Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Storkommuner kræver nu bestikkelsesforklaring fra Atea

Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere