Artikel top billede

SKI strammer kontrollen med salg af it til det offentlige efter bestikkelses-sag

It-firmaer, der er udpeget som leverandører på SKI's indkøbsaftaler, sjusker med deres indberetning af, hvor meget, de sælger til de offentlige kunder. Det får SKI til at stramme op på kontrollen med leverandørerne.

Som en direkte konsekvens af bestikkelsessagen i Region Sjælland strammer Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) nu op på kontrollen med private it-leverandørers salg til offentlige kunder.

Som leverandør på SKI's indkøbsaftaler er firmaerne forpligtet til at indberettet præcis hvad og hvor meget, de leverer til de offentlige kunder.

Men en stribe stikprøver, som SKI har gennemført, viser, at mange leverandører er enten meget langsomme til at aflevere deres indberetninger, hvis de da ikke ligefrem glemmer lader helt være.

En stor del af salget gennem SKI's indkøbsaftaler bliver derfor ikke registreret til tiden.

Det fik i sidste uge SKI til at skrive til samtlige it-leverandører i SKI-systemet med besked om at få orden i papirerne inden udgangen af denne måned.

"Opgørelserne viser, at der i adskillige tilfælde foregår et ikke uvæsentligt salg uden efterfølgende indrapportering til SKI," hedder det blandt andet i brevet, som er underskrevet af SKI's administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen.

Loyalitetsforpligtelse overfor SKI

I brevet henviser hun direkte til, at bestikkelsessagen fra Region Sjælland har "medført massiv interesse fra en række myndigheder" for at kunne dokumentere, at reglerne om udbud bliver overholdt i SKI's mange rammeaftaler.

SKI-direktøren løfter samtidig en advarende pegefinger og peger på, at firmaerne som godkendte SKI-leverandører er omfattet af en loyalitetsforpligtelse overfor SKI.

Overfor Computerworld understreger Signe Lynggaard Madsen, at SKI ikke har konkret mistanke om, at der er foregået bestikkelse i forbindelse med udpegning af leverandører på SKI's rammeaftaler.

Læs også:

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser

Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Storkommuner kræver nu bestikkelsesforklaring fra Atea

Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere