Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SKI strammer kontrollen med salg af it til det offentlige efter bestikkelses-sag

It-firmaer, der er udpeget som leverandører på SKI's indkøbsaftaler, sjusker med deres indberetning af, hvor meget, de sælger til de offentlige kunder. Det får SKI til at stramme op på kontrollen med leverandørerne.

Som en direkte konsekvens af bestikkelsessagen i Region Sjælland strammer Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) nu op på kontrollen med private it-leverandørers salg til offentlige kunder.

Som leverandør på SKI's indkøbsaftaler er firmaerne forpligtet til at indberettet præcis hvad og hvor meget, de leverer til de offentlige kunder.

Men en stribe stikprøver, som SKI har gennemført, viser, at mange leverandører er enten meget langsomme til at aflevere deres indberetninger, hvis de da ikke ligefrem glemmer lader helt være.

En stor del af salget gennem SKI's indkøbsaftaler bliver derfor ikke registreret til tiden.

Det fik i sidste uge SKI til at skrive til samtlige it-leverandører i SKI-systemet med besked om at få orden i papirerne inden udgangen af denne måned.

"Opgørelserne viser, at der i adskillige tilfælde foregår et ikke uvæsentligt salg uden efterfølgende indrapportering til SKI," hedder det blandt andet i brevet, som er underskrevet af SKI's administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen.

Loyalitetsforpligtelse overfor SKI

I brevet henviser hun direkte til, at bestikkelsessagen fra Region Sjælland har "medført massiv interesse fra en række myndigheder" for at kunne dokumentere, at reglerne om udbud bliver overholdt i SKI's mange rammeaftaler.

SKI-direktøren løfter samtidig en advarende pegefinger og peger på, at firmaerne som godkendte SKI-leverandører er omfattet af en loyalitetsforpligtelse overfor SKI.

Overfor Computerworld understreger Signe Lynggaard Madsen, at SKI ikke har konkret mistanke om, at der er foregået bestikkelse i forbindelse med udpegning af leverandører på SKI's rammeaftaler.

Læs også:

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser

Frygter bestikkelse: Statens It kulegraver alle sine Atea-kontrakter

Den store it-bestikkelses-sag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland

Storkommuner kræver nu bestikkelsesforklaring fra Atea

Bestikkelses-sag: Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Ateas danske direktør sigtet i bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere