Artikel top billede

Atea taget til nåde efter bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

SKI tager forklaringerne om Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland for gode varer og giver firmaet monopol på at levere pc'er til 77 kommuner.

It-giganten Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland kommer ikke til at stå i vejen for firmaets muligheder for at levere it-udstyr til offentlige kunder.

Det står klart efter at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) netop har udpeget Atea som vinder af en tre-årig SKI-rammeaftale om levering af pc'er til 77 kommuner.

De tilsluttede kommuner er dermed bundet til at at købe deres nye pc'er hos Atea, så længe aftalen løber, og hos SKI forventer man, at aftalen vil indbringe Atea en samlet omsætning på op mod en halv milliard kroner.

"SKI har evalueret de indkomne tilbud på den forpligtende kommunale aftale 50.40 Computere og It- tilbehør, Delaftale 1 - Computere. Atea A/S har afgivet det bedste tilbud og vinder dermed kontrakten," skriver SKI på sin hjemmeside.

Udover stationære og bærbare pc'er omfatter aftalen også levering af skærme og docking-stationer.

Rammeaftalen er ifølge Computerworlds oplysninger vundet i konkurrence med leverandører som Dustin, Comm2ig, Edgemo og KMD.

Det bliver producenterne Dell og Lenovo, der skal levere hardwaren, som altså sælges gennem Atea.

Atea i modvind

Atea har seneste uger været ude i et hårdt blæsevejr i forbindelse med sagen om mulig bestikkelse i Region Sjælland.

Flere nuværende og tidligere ansatte i Atea - herunder Ateas administrerende direktør Morten Felding - er er sammen med it-folk fra Region Sjælland og Rigspolitiet sigtet i sagen. I alt er 13 personer sigtet, og tre sidder fortsat varetægtsfængslet efter en større politiaktion den 8. juni.

Som reaktion på sagen har SKI afkrævet Atea flere redegørelser, om firmaets rolle i sagen, ligesom Atea har måttet love kraftige opstramninger i sin interne kontrol med igangværende indkøbsaftaler.

Atea har desuden strammet op på sine retningslinier for rejser og kundegaver.

Det kan du læse mere om her:
Atea forbyder kundegaver og indfører whistleblower-ordning efter bestikkelsessag

Uroen har undervejs ført til, at SKI meget usædvanligt valgte at sætte udbuddet af den nye rammeaftale på pause indtil Atea havde givet sin version af sagen.

Men efter at Atea har haft lejlighed til at forklare sig har SKI altså valgt fortsat at satse på firmaet som leverandør.

SKI gør dog opmærksom på, at tildelingen af den nye rammeaftale til Atea sker på betingelse af, at Atea lever op til sine løfter om bod og bedring. Sker det ikke, er SKI klar til at opsige aftalen "med øjeblikkelig virkning".

"Vi ser med stor alvor på sagen. Derfor har vi i forbindelse med tildelingen af kontrakten betinget, at Atea A/S lever op til de garantier, der er opstillet, og gennemfører de tiltag, der nu er iværksat," lyder det fra SKI.

De konkurrerende leverandører har nu frist frem til 20. juli, hvor de kan gøre indsigelse mod tildelingen til Atea. Sker det ikke kan aftalen træde i kraft den 7. september.

For få uger siden vandt Atea et lignende udbud om en indkøbsaftale til en række af de danske regioner.

Atea har ikke ønsket at udtale sig til Computerworld om bestikkelsessagen eller det udbud , som Atea altså endte med at vinde.

Læs også:

Offentlige kunder svigter Atea: Aktiekursen falder som en sten

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere