Foto: B&O

Test: Headset fra B&O spiller fantastisk

Bang & Olufsens H8 headset er et af de flotteste bluetooth-headset på markedet, som samtidig giver en rigtig god lyd - ja altså når altså ikke lyden bliver afbrudt af et irriterende problem.

Opdateret: Efter testen blev vi kontaktet af B&O Play som mente, at der var en fejl på produktet: at bluetooth-forbindelsen ikke skulle fejle på den måde. B&O Play sendte et nyt headset, som vi har testet i halvanden uge, og vi oplevede ingen problemer med bluetooth-forbindelsen denne gang. Skulle du opleve fejl på dit H8-headset, så kontakt B&O Play.

Bluetooth-headset er begyndt at blive et reelt alternativ til de klassiske, gammeldags headset med kabel.

Er du ikke 100 procent audiofil og har sværget til ledningen, så kan bluetooth-headset sagtens give dig en glimrende lyd - hvis du er villig at betale for det. 

Bang & Olufsen har bygget et bluetooth-headet, H8, som vi i fire måneder har testet.

H8 oser af klassisk B&O-design og lyd, men headsettet har problemer, som trækker ned.

Klassisk, dansk design
H8 fra B&O er uden tvivl en designperle. Klædt i tykt, lækkert læder og med et solidt, metallisk stativ til at holde de ligeledes solide højtalere, er der åbnet op for et mekka af dansk design.

På siden af høretelefonerne finder du et cirkulært touchpanel, hvor du kan dreje fingeren rundt på cirklen som på en iPad, og trykker du på et af fire punkter, skifter du enten sang eller stopper. 

Men knapperne er svære at manøvrere rundt på, for "knapperne" er ikke til at mærke, når du har headsettet på, og kommer du ved en fejl til at dobbelt-tappe på touchpanelet, så ringer du den sidste person op på din telefon.

Det er ikke smart. Dog skal det siges, at det fungerer perfekt, når du først får det ind i fingrene.

Opladningen sker via et microUSB-stik og kan også forbindes med et mini Jack-stik - om end det medfølgende mini Jack-stik er meget kort.

Fantastisk lyd og svag Bluetooth-forbindelse
Lyden i H8 er god.

Der er ikke noget dårligt at sige om lydkvaliteten fra lægmands synspunkt (eller lydpunkt?).

Vi har testet H8 med streamingtjenester og musik på en smartphone, så lydfilerne - streamede filer er jo komprimeret - så kan høretelefoner jo kun gøre så meget. 

Men imens lydkvaliteten er god, driller bluetooth-forbindelsen alt for ofte.

Til tider er det svært at fange forbindelse med headsettet, og andre gange hopper lyden/hakker forbindelsen.

Dette sker specielt udenfor, og det ødelægger lydoplevelsen. 

Det er ikke noget, som vi har oplevet med eksempelvis Parrots Zik 2.0-headset, der også er bluetooth-forbundet. 

Ligeledes er det generende, at B&O ikke har formået at aktivere en timer i headsettet, så det slukker automatisk, når du ikke bruger det.

Det er stadig alt for ofte, at man ligesom med sine andre headset bare lægger headsettet fra sig og glemmer, at der er en knap, der skal slukkes på. 

Det betyder, at du ofte kommer tilbage til et headset uden strøm på - og så er et headset ikke meget værd.

Den funktion har Parrots Zik 2.0 - og det er guld værd.

Konklusion
H8 fra danske Bang & Olufsen er et flot og veldesignet headset, og er du vild med Bang & Olufsens umiskendelige stil, så er H8 noget for dig.

Vi oplever dog i lidt for stort omfang forbindelsesproblemer, hvor lyden "hopper" i det.

Og det ødelægger en ellers glimrende lydoplevelse. 

Læs også: Test: Headset fra Parrot giver god lyd uden kabelrod
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.