Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Test: Her er de bedste programmer mod phishing lige nu

En test af ti sikkerhedsprogrammer giver overblik over hvilken producent, der lige nu klarer sig bedst i kampen mod phishing-links. Her er vinderen og taberen.

Phishing er en betegnelse for svindlere, der forsøger at franarre intetanende internetbrugere deres brugernavne, adgangskoder, kreditkort- eller netbanksoplysninger.

Det sker typisk ved, at ofret får en besked, eksempelvis i form af en mail, der henviser til et ondsindet domæne med en falsk hjemmeside, hvor oplysningerne på forskellig vis lokkes ud af brugeren.

Phishing har udviklet sig til et af de største sikkerhedsproblemer i internetverdenen.

Det uafhængige testcenter for sikkerhedsprodukter, AV Comparatives, har gjort det til sin opgave at se sikkerhedsproducenterne efter i kortene for at vurdere, om virksomhederne gør deres arbejde ordentligt.

Denne gang har sikkerhedstesterne udvalgt ti anti-phishing-programmer, og testet deres evne til at holde de ondsindede koder væk fra maskinen.

Testen er foregået mellem den 29. juli og 3. august, så resultaterne er helt friske fra fad.

245 aktive phishing-links

Programmerne er testet med 245 phishing-adresser, der alle var aktive og derved forsøgt på at stjæle oplysninger fra testmaskinen. Det har blandt andet været følsommen oplysninger om bankforhold, kreditkort og PayPal.

På kortet kan du se hvilke områder i verden, som ip-adresserne fra phishing-koden henviser til.

Alle programmerne er testet med standardindstillinger.

Testmaskinen har været forsynet med Windows 7 Professional i en 64-bit version med internet Explorer 11.

Browserens indbyggede anti-phishing-funktion var deaktiveret for at få et retvisende billede af de ti testprogrammers formåen.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over ti meget benyttede programmer.

Søjlediagrammet viser andelen af phishing-kode, der er fanget af programmerne.

Du kan finde hele testen her.

Læs også:
Stortest: Her er sommerens bedste antivirusprogram

Test af 20 antivirus-programmer: Her er de bedste lige nu

Microsoft-sheriff: Hackerne går nu hellere efter skoler og hospitaler end bankerne

Sådan beskytter et moderne antivirusprogram din computer

Test af 23 programmer: Så meget sløver antivirus din computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere