Artikel top billede

Netcompanys direktør, André Rogaczewski, afviser, at firmaet er på vej til at blive solgt.

Netcompany-chef afviser salgsrygter: Det er smigrende, men vi har altså travlt med at udvikle vores firma

Interview: Direktøren i Netcompany maner salgsrygter i jorden. Tværtimod er firmaet selv på udkig efter opkøbsemner både herhjemme og i udlandet, lyder det.

Her til morgen vågnede direktøren for Netcompany, André Rogaczewski, op til en artikel på Finans.dk om, at flere kapitalfonde skulle være i gang med at undersøge mulighederne for at overtage det succesfulde danske it-firma.

Men overfor Computerworld afviser André Rogaczewski definitivt, at der er planer om et salg.

"Jeg ved ikke, hvor de der rygter kommer fra. Der er ikke nogen konkret proces i gang for os. Vi var lige så meget til salg for et år siden, som vi er nu, og som vi også er om et år," siger Netcompany-direktøren på en telefon fra Storbritannien.

"Jeg er da meget smigret over interessen, men jeg vil også gerne mane til besindighed. I sidste ende er det nok os selv, der ved, hvad vi vil og ikke nogle kapitalfonde," siger han.

André Rogaczewski stiftede Netcompany sammen med sine partnere Claus Jørgensen og Carsten Gomard tilbage i 1999.

I 2006 blev selskabet solgt til kapitalfonden Axcel, som dog solgte virksomheden tilbage til stifterne i 2011.

Kigger udenfor landets grænser

Netcompany har de seneste år leveret imponerende resultater med vækst på både top- og bundlinie på tæt ved 20 procent.

Det seneste overskud lød på 148 millioner kroner ud af en omsætning på mere end en halv milliard kroner - helt præcist 629 millioner kroner.

Samtidig er selskabet godt polstret med en egenkapital på godt en halv milliard kroner. Så der er også penge i kassen, der kan sættes bag eventuelle kommende opkøb.

Også på mandskabssiden har Netcompany udvidet kraftigt. Lige nu ansætter man folk i et tempo på omkring 120 om året, og André Rogaczewski forventer, at runde 700 medarbejdere i løbet af i år.

Netcompany har på den måde løbende udvidet sin forretning til også at omfatte eksempelvis it-drift, business intelligence, ERP, CRM og dokumenthåndtering.

Han vil dog ikke afvise, at Netcompany - og gerne sammen med andre investorer - inden alt for længe vil forsøge at gentage sin succes uden for Danmarks grænser.

"Vi kigger både ud over landets grænser, ligesom vi kommer til at kigge på opkøbsemner. Det gør vi løbende," siger André Rogaczewski.

Væksten holder uden dumhed 

"Vi har en rigtig god indtræden på det offentlige marked, og opererer meget bredt i forhold til brancher. Og så længe vi ikke dummer os, tror jeg på, at vi kan holde væksten, hvor vi ansætter danske it-folk i Danmark." 

Har i konkrete opkøbsplaner og hvilken type virksomheder er I på udkig efter?

"Nej, det er muligheder, der opstår, som de nu opstår. Det har vi prøvet før, og det sagtens komme til at ske igen," siger André Rogaczewski og henviser til Netcompanys opkøb af en del af finske Tieto for et par år siden.

Det opkøb blev brugt som springbræt til at komme ind på markedet for løsninger til a-kasser.

Har I overvejet en børsnotering?

"Der skal vi nok være lidt større med en omsætning på over en milliard, før det giver rigtig god mening."

Hvad er jeres virksomhed værd?

"Det ved jeg ikke. Det vil jeg lade andre vurdere."

Læs også:
Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen

Frustreret dansk it-firma: Vi er klar med millioner af kroner til flere it-studiepladser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere