Artikel top billede

Netcompanys direktør, André Rogaczewski, afviser, at firmaet er på vej til at blive solgt.

Netcompany-chef afviser salgsrygter: Det er smigrende, men vi har altså travlt med at udvikle vores firma

Interview: Direktøren i Netcompany maner salgsrygter i jorden. Tværtimod er firmaet selv på udkig efter opkøbsemner både herhjemme og i udlandet, lyder det.

Her til morgen vågnede direktøren for Netcompany, André Rogaczewski, op til en artikel på Finans.dk om, at flere kapitalfonde skulle være i gang med at undersøge mulighederne for at overtage det succesfulde danske it-firma.

Men overfor Computerworld afviser André Rogaczewski definitivt, at der er planer om et salg.

"Jeg ved ikke, hvor de der rygter kommer fra. Der er ikke nogen konkret proces i gang for os. Vi var lige så meget til salg for et år siden, som vi er nu, og som vi også er om et år," siger Netcompany-direktøren på en telefon fra Storbritannien.

"Jeg er da meget smigret over interessen, men jeg vil også gerne mane til besindighed. I sidste ende er det nok os selv, der ved, hvad vi vil og ikke nogle kapitalfonde," siger han.

André Rogaczewski stiftede Netcompany sammen med sine partnere Claus Jørgensen og Carsten Gomard tilbage i 1999.

I 2006 blev selskabet solgt til kapitalfonden Axcel, som dog solgte virksomheden tilbage til stifterne i 2011.

Kigger udenfor landets grænser

Netcompany har de seneste år leveret imponerende resultater med vækst på både top- og bundlinie på tæt ved 20 procent.

Det seneste overskud lød på 148 millioner kroner ud af en omsætning på mere end en halv milliard kroner - helt præcist 629 millioner kroner.

Samtidig er selskabet godt polstret med en egenkapital på godt en halv milliard kroner. Så der er også penge i kassen, der kan sættes bag eventuelle kommende opkøb.

Også på mandskabssiden har Netcompany udvidet kraftigt. Lige nu ansætter man folk i et tempo på omkring 120 om året, og André Rogaczewski forventer, at runde 700 medarbejdere i løbet af i år.

Netcompany har på den måde løbende udvidet sin forretning til også at omfatte eksempelvis it-drift, business intelligence, ERP, CRM og dokumenthåndtering.

Han vil dog ikke afvise, at Netcompany - og gerne sammen med andre investorer - inden alt for længe vil forsøge at gentage sin succes uden for Danmarks grænser.

"Vi kigger både ud over landets grænser, ligesom vi kommer til at kigge på opkøbsemner. Det gør vi løbende," siger André Rogaczewski.

Væksten holder uden dumhed 

"Vi har en rigtig god indtræden på det offentlige marked, og opererer meget bredt i forhold til brancher. Og så længe vi ikke dummer os, tror jeg på, at vi kan holde væksten, hvor vi ansætter danske it-folk i Danmark." 

Har i konkrete opkøbsplaner og hvilken type virksomheder er I på udkig efter?

"Nej, det er muligheder, der opstår, som de nu opstår. Det har vi prøvet før, og det sagtens komme til at ske igen," siger André Rogaczewski og henviser til Netcompanys opkøb af en del af finske Tieto for et par år siden.

Det opkøb blev brugt som springbræt til at komme ind på markedet for løsninger til a-kasser.

Har I overvejet en børsnotering?

"Der skal vi nok være lidt større med en omsætning på over en milliard, før det giver rigtig god mening."

Hvad er jeres virksomhed værd?

"Det ved jeg ikke. Det vil jeg lade andre vurdere."

Læs også:
Netcompany kan være på vej mod at blive solgt - igen

Frustreret dansk it-firma: Vi er klar med millioner af kroner til flere it-studiepladser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.