Artikel top billede

Hardware-producenten Dell vil konkurrere med sig selv - skal sælge Microsofts Surface

Opsigtsvækkende samarbejde mellem Dell og Microsoft sætter ekstra tryk på begge firmaers ønske om få kunderne til at opgradere til Windows 10 og booste salget af mobility-løsninger. Flere andre globale it-firmaer står på spring for at komme med på Surface-vognen.

Microsofts annoncerer et nyt samarbejde med Dell, som fra næste måned gør Microsofts tablet-pc Surface Pro til en del af varesortimentet hos hardwareproducenten Dell.

Med det opsigtsvækkende samarbejde giver Microsofts topchef Satya Nadella endnu et bevis på, at hans nye Microsoft ikke har fine fornemmelser, når det gælder nye og overraskende alliancer på det globale it-marked.

Det er således kun kort tid siden, at Microsoft indgik et andet overraskende partnerskab med ærkefjenden VMware.

Det kan du læse mere om her: Microsoft og VMware slutter fred: Indgår stort partnerskab efter mange års indædt bekrigen af hinanden.

Dell har i forvejen et bredt udvalg af sine egne devices - fra traditionelle pc'er til tablets og mobiltelefoner - og det er et markant skridt, at man nu lukker konkurrerende hardware ind som en del af den officielle produktportefølje.

Rettet mod de største kunder

Samarbejdet med Dell, der også omfatter tilbehør til Surface, retter sig ifølge Microsofts annoncering mod salg til de absolut største kunder, som udover adgangen til endnu en salgskanal nu også kan trække på Dells produktsupport og services.

"For at komme kundernes behov i møde vil Dell føje Surface til deres produkt line-up, som de vil sælge sammen med deres verdensklasse enterprise support og service," lyder det fra Satya Nadella, som samtidig benytter lejligheden til at slå voldsomt på tromme for de fordele, som venter de virksomheder, der opgraderer deres hardware til Windows 10.

Her kan du se Satya Nadella og Michael Dell fortælle om det nye samarbejde.

Dell lægger ud i næste måned med at sælge Surface Pro i Nordamerika. Senere på året bliver tablet-pc'en også tilgængelig via Dells officielle webshop.

Efter nytår bliver samarbejdet udvidet til yderligere 28 markeder - herunder i Danmark. Microsoft sætter dog ikke præcis dato for udrulningen.

Samtidig med annonceringen af det nye samarbejde med Dell lægger Microsoft op til lignende aftaler med andre globale it-koncerner som HP, Avanade og Accenture. Microsoft har dog ikke afsløret detaljer om, hvordan de samarbejder skal skrues sammen.

Efter flere års tøven åbnede Microsoft i sidste uge for at mindre it-forhandlere kan begynde at sælge Surface på lige fod med retailkæder og en lille eksklusiv flok af udvalgte forhandlere.

Læs også:

[/b]
Danske it-forhandlere efter to års ventetid på Surface: "Fuldstændig ubegribeligt, at vi ikke har fået adgang til at sælge Surface før"

Nu slipper Microsoft salget af Surface fri: 40 danske it-forhandlere står klar

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?

Satya Nadella: Sådan skal vi tjene penge med gratis Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere