Kilde: Backblaze.

Statistik over 50.000 harddiske: Her er de mest driftsikre modeller

Hvad kan en test af 49.056 forbruger-harddiske fortælle os? Det kan du læse om her.

Firmaet Backblaze leverer backup-tjenester og for at holde styr på de mange data, er serverrummet forsynet med ikke mindre end 50.000 harddiske.

Der er forskellige mærker og modeller, men fælles for dem er, at virksomheden anvender forbruger-diske fremfor erhvervs-diskene, der er mere bekostelige.

Med jævne mellemrum sender Backblaze så sine statistikker over diskene ud til dig og mig for at vise hvilke erfaringer, firmaet har med de forskellige mærker og udgaver.

Primært kan man vurdere pålideligheden af en disk i et hårdt brugsmiljø.

49.056 diske i datacentret
Nu er der offentliggjort en spritny statistik med info om 49.056 harddiske.

For at gøre informationerne sammenlignelige har man fjernet informationer om diske, der er færre en 45 af, bootdiske og diske i testsystemer.

Statistikken indeholder data helt tilbage fra 2013 og frem til tredje kvartal 2015.

Som det også har været tilfældet i tidligere statistikker fra Backblaze, så er Seagates diske blandt dem med flest problemer.

Seagate Barracuda Green ST1500DL003 har således en fejlrate på 222 procent i 2015.

Årsagen til at der kan opstå en procentsats over 100 procent er, at en disk kan fejle mere end en gang i løbet af et år.

Backblaze peger dog på, at der kun er tale om 51 diske, hvilket er for lidt til at drage en sikker konklusion.

Læs også: Fem tegn på din harddisk er døende

Normalt skal der være mindst 270 diske i mindst seks forskellige lageringsenheder for at opnå en pålidelig måling, skriver Backblaze i statistikken.

En anden konklussion er, at der er ganske få problemer med fire terabyte-diske uafhængigt af producenterne.

Flere af diskene havde en meget lav fejlprocent og totalt set har fire terabyte-diskene en fejlrate på bare 2,1 procent i testperioden.

Også seks terabyte-diskene klarer sig samlet set godt.

Seagate gør det bedre
Både i 2013 og 2014 lå producenten Seagate i toppen over flest fejl. Men i 2015 er antallet af fejl styrtdykket.

Årsagen er ifølge Backblaze, at en række fejlbehæftede diske fra producenten er blevet udskiftet med nye modeller.

Specielt Segates seks terabyte-model klarer sig godt i dette kvartal.

De mærker, der har klaret sig godt gennem både 2013, 2014 og 2015 er Hitachi og HGST.

Her er ovesigten over alle diskene.

Du kan finde flere oplysninger og forklaringer på BackBlazes webside.

læs også:

Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedsteBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.