Artikel top billede

Nyt topjob: It-veteran skal sælge intelligent energistyring

Energispecialisten Schneider Electric henter it-veteranen Niels Svenningsen ind som ny chef for Norden og Baltikum.

Et halvt år efter at han forlod jobbet som topchef i headset-producenten GN Netcom, er it-veteranen Niels Svenningsen tilbage og klar til at tørne ud som direktør for Norden og Baltikum hos Schneider Electric, der leverer intelligente energiløsninger.

I sit nye job får den 50-årige dansker titel som zone president og bliver samtidig en del af Schneider Electric-koncernens europæiske topledelse.

Valget af Niels Svenningsen vidner om, at Schneider Electric nu satser hårdt på at slå hul på markedet gennem især store kunder, som gennem tiden har udviklet sig til at være Niels Svenningsens speciale.

"Schneider Electrics holdning er, at nu skal der ske noget. Der skal være vækst i forretningen. Samtidig har man ansat folk rundt om i Europa, der har en profil, der minder lidt om min - både når det gælder erfaring med salg og it, og hvordan man får fat i større kunder," siger Niels Svenningsen til Computerworld.

Klimaudfordring

Schneider Electric er især fokuseret på intelligente produkter og løsninger til energioptimering, og Niels Svenningsen glæder sig til at skulle arbejde med teknologi på et nyt område.

"Jeg faldt for Schneider Electrics ambition om at levere løsninger, der kan reducere elforbruget og CO2-udslippet. Lige nu har jeg været i firmaet i otte timer, så jeg kender ikke vores produkter i detaljer, men strategien går i retning af løsninger som internet of things som en vigtig del af den grønne omstilling, hvor man styrer energiforbruget intelligent," siger han.

"Verden står overfor en stor klimaudfordring, hvor nye teknologier er en del af løsningen. De produkter, Schneider Electric har på vej, bliver i større og større omfang software-styret, og mon ikke vi om ti år vil se, at stort set alt indenfor energiløsninger vil fungere på samme måde, som vi kender det fra computer," siger han.

Udover sin fortid hos GN Netcom har den 50-årige dansker en solid baggrund i it-branchen med både danske og europæiske topjob hos Hitachi, Topnordic (nu Atea), HP, Compaq og IBM.

Læs også:

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden

Gør det selv-IoT: Sådan bygger du et smartere hjem med billig hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere