Artikel top billede

Nyt topjob: It-veteran skal sælge intelligent energistyring

Energispecialisten Schneider Electric henter it-veteranen Niels Svenningsen ind som ny chef for Norden og Baltikum.

Et halvt år efter at han forlod jobbet som topchef i headset-producenten GN Netcom, er it-veteranen Niels Svenningsen tilbage og klar til at tørne ud som direktør for Norden og Baltikum hos Schneider Electric, der leverer intelligente energiløsninger.

I sit nye job får den 50-årige dansker titel som zone president og bliver samtidig en del af Schneider Electric-koncernens europæiske topledelse.

Valget af Niels Svenningsen vidner om, at Schneider Electric nu satser hårdt på at slå hul på markedet gennem især store kunder, som gennem tiden har udviklet sig til at være Niels Svenningsens speciale.

"Schneider Electrics holdning er, at nu skal der ske noget. Der skal være vækst i forretningen. Samtidig har man ansat folk rundt om i Europa, der har en profil, der minder lidt om min - både når det gælder erfaring med salg og it, og hvordan man får fat i større kunder," siger Niels Svenningsen til Computerworld.

Klimaudfordring

Schneider Electric er især fokuseret på intelligente produkter og løsninger til energioptimering, og Niels Svenningsen glæder sig til at skulle arbejde med teknologi på et nyt område.

"Jeg faldt for Schneider Electrics ambition om at levere løsninger, der kan reducere elforbruget og CO2-udslippet. Lige nu har jeg været i firmaet i otte timer, så jeg kender ikke vores produkter i detaljer, men strategien går i retning af løsninger som internet of things som en vigtig del af den grønne omstilling, hvor man styrer energiforbruget intelligent," siger han.

"Verden står overfor en stor klimaudfordring, hvor nye teknologier er en del af løsningen. De produkter, Schneider Electric har på vej, bliver i større og større omfang software-styret, og mon ikke vi om ti år vil se, at stort set alt indenfor energiløsninger vil fungere på samme måde, som vi kender det fra computer," siger han.

Udover sin fortid hos GN Netcom har den 50-årige dansker en solid baggrund i it-branchen med både danske og europæiske topjob hos Hitachi, Topnordic (nu Atea), HP, Compaq og IBM.

Læs også:

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden

Gør det selv-IoT: Sådan bygger du et smartere hjem med billig hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere