Artikel top billede

Nyt topjob: It-veteran skal sælge intelligent energistyring

Energispecialisten Schneider Electric henter it-veteranen Niels Svenningsen ind som ny chef for Norden og Baltikum.

Et halvt år efter at han forlod jobbet som topchef i headset-producenten GN Netcom, er it-veteranen Niels Svenningsen tilbage og klar til at tørne ud som direktør for Norden og Baltikum hos Schneider Electric, der leverer intelligente energiløsninger.

I sit nye job får den 50-årige dansker titel som zone president og bliver samtidig en del af Schneider Electric-koncernens europæiske topledelse.

Valget af Niels Svenningsen vidner om, at Schneider Electric nu satser hårdt på at slå hul på markedet gennem især store kunder, som gennem tiden har udviklet sig til at være Niels Svenningsens speciale.

"Schneider Electrics holdning er, at nu skal der ske noget. Der skal være vækst i forretningen. Samtidig har man ansat folk rundt om i Europa, der har en profil, der minder lidt om min - både når det gælder erfaring med salg og it, og hvordan man får fat i større kunder," siger Niels Svenningsen til Computerworld.

Klimaudfordring

Schneider Electric er især fokuseret på intelligente produkter og løsninger til energioptimering, og Niels Svenningsen glæder sig til at skulle arbejde med teknologi på et nyt område.

"Jeg faldt for Schneider Electrics ambition om at levere løsninger, der kan reducere elforbruget og CO2-udslippet. Lige nu har jeg været i firmaet i otte timer, så jeg kender ikke vores produkter i detaljer, men strategien går i retning af løsninger som internet of things som en vigtig del af den grønne omstilling, hvor man styrer energiforbruget intelligent," siger han.

"Verden står overfor en stor klimaudfordring, hvor nye teknologier er en del af løsningen. De produkter, Schneider Electric har på vej, bliver i større og større omfang software-styret, og mon ikke vi om ti år vil se, at stort set alt indenfor energiløsninger vil fungere på samme måde, som vi kender det fra computer," siger han.

Udover sin fortid hos GN Netcom har den 50-årige dansker en solid baggrund i it-branchen med både danske og europæiske topjob hos Hitachi, Topnordic (nu Atea), HP, Compaq og IBM.

Læs også:

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden

Gør det selv-IoT: Sådan bygger du et smartere hjem med billig hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere