Artikel top billede

Råd til Obama: Hack hårdt tilbage mod kinesiske cyberspioner

De amerikanske lovgivere bliver nu opfordret til at slå igen mod kinesiske cyberspioner, som frygtes at blive mere grådige i de kommende år.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har for nyligt hævdet, at flere hundrede store, tunge amerikanske virksomheder er blevet hacket af kinesiske cyberspioner.

Disse ubudne gæster er sponsoreret af den kinesiske stat, lyder det fra flere forskellige amerikanske myndigheder.

I går fik præsident Barack Obama og andre amerikanske lovgivere så en række råd fra den USA-Kinesisk Økonomiske og Sikkerhedsmæssige Kommission (USCC), der blev stablet på benene af Kongressen i 2000.

Lad os hacke tilbage

I den årlige rapport fra USCC lyder det, at Kongressen bør kigge på, om hackede amerikanske virksomheder i modsætning til i dag skal have lov til at deltage i kontraspionage med henblik på at få slettet eller ændret stjålne data.

Kongressen bør ifølge USCC også undersøge, om den amerikanske regering skal gengælde angreb og cyberspionage på de ramte virksomheders vegne, efter selskaberne i USA ifølge rapporten taber store milliardbeløb i form af blandt andet opsnappede forretningshemmeligheder.

"En politik-diskussion om offensive operationer og cyber-gengældelsesangreb er kun lige startet," lyder en af konklusionerne i rapporten.

De vinder mest på angreb

Kinas øverst leder Xi Jingping var for nyligt i USA, hvor han pointerede, at Kina ikke har stået bag nogle cyberangreb eller spionage mod USA.

Læs også: Kinas præsident i USA: Kina har aldrig hacket nogen som helst

Den udmelding giver USCC ikke meget for i sin rapport, hvor det flere gange bliver understreget, at Kina går efter amerikanske forretningshemmeligheder som en klar strategi.

"Den kinesiske regering tror tilsyneladende, at der er mere at vinde end at tabe ved dens cyberspionage og angrebskampagner. Indtil videre har den opsamlet værdifuld teknologi, forretningshemmeligheder og efterretninger," skriver USCC.

"Omkostningerne (for kineserne, red.) har været minimale sammenlignet med fordelene. Derfor formodes det også, at de vil fortsætte og faktisk udvides, mens det kinesiske kommunistparti tester grænserne for en forebyggende respons."

Cyberangreb er helt nyt i Kina

Ifølge Kinas regerings officielle hjemmeside er cyberangreb noget, der først for nyligt er kommet på radaren.

Det kan du læse mere om her: Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben

De kinesiske udsagn om at gøre klar til cyberkrig svarer meget dårligt til til USA's årelange beskyldinger om kinesisk cyberspionage.

Læs også:
Kina og USA i sensationelt samarbejde med at pågribe top-hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.