Artikel top billede

Råd til Obama: Hack hårdt tilbage mod kinesiske cyberspioner

De amerikanske lovgivere bliver nu opfordret til at slå igen mod kinesiske cyberspioner, som frygtes at blive mere grådige i de kommende år.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har for nyligt hævdet, at flere hundrede store, tunge amerikanske virksomheder er blevet hacket af kinesiske cyberspioner.

Disse ubudne gæster er sponsoreret af den kinesiske stat, lyder det fra flere forskellige amerikanske myndigheder.

I går fik præsident Barack Obama og andre amerikanske lovgivere så en række råd fra den USA-Kinesisk Økonomiske og Sikkerhedsmæssige Kommission (USCC), der blev stablet på benene af Kongressen i 2000.

Lad os hacke tilbage

I den årlige rapport fra USCC lyder det, at Kongressen bør kigge på, om hackede amerikanske virksomheder i modsætning til i dag skal have lov til at deltage i kontraspionage med henblik på at få slettet eller ændret stjålne data.

Kongressen bør ifølge USCC også undersøge, om den amerikanske regering skal gengælde angreb og cyberspionage på de ramte virksomheders vegne, efter selskaberne i USA ifølge rapporten taber store milliardbeløb i form af blandt andet opsnappede forretningshemmeligheder.

"En politik-diskussion om offensive operationer og cyber-gengældelsesangreb er kun lige startet," lyder en af konklusionerne i rapporten.

De vinder mest på angreb

Kinas øverst leder Xi Jingping var for nyligt i USA, hvor han pointerede, at Kina ikke har stået bag nogle cyberangreb eller spionage mod USA.

Læs også: Kinas præsident i USA: Kina har aldrig hacket nogen som helst

Den udmelding giver USCC ikke meget for i sin rapport, hvor det flere gange bliver understreget, at Kina går efter amerikanske forretningshemmeligheder som en klar strategi.

"Den kinesiske regering tror tilsyneladende, at der er mere at vinde end at tabe ved dens cyberspionage og angrebskampagner. Indtil videre har den opsamlet værdifuld teknologi, forretningshemmeligheder og efterretninger," skriver USCC.

"Omkostningerne (for kineserne, red.) har været minimale sammenlignet med fordelene. Derfor formodes det også, at de vil fortsætte og faktisk udvides, mens det kinesiske kommunistparti tester grænserne for en forebyggende respons."

Cyberangreb er helt nyt i Kina

Ifølge Kinas regerings officielle hjemmeside er cyberangreb noget, der først for nyligt er kommet på radaren.

Det kan du læse mere om her: Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben

De kinesiske udsagn om at gøre klar til cyberkrig svarer meget dårligt til til USA's årelange beskyldinger om kinesisk cyberspionage.

Læs også:
Kina og USA i sensationelt samarbejde med at pågribe top-hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere