Artikel top billede

Dump: Facebook.

Coolshop.dk fik nok af Dankortsvindler: Fik fanget svindleren via overvågning

Webbutikken Coolshop har anmeldt den samme kreditkortsvindler til politiet 15 gange uden, at der er sket noget. Derfor valgte butikken selv at tage affære ved at forsyne en pakke med gps-tracker, optage det hele på film og sende det i fjernsynet. Læs hvad, der skete med tyven.

Svindel med betalingskort rammer ikke kun en enkelt eller to e-butikker.

Svindlen løber op i cirka 20 millioner kroner om året i de danske net-butikker.

10. december sidste år fortalte Computerworld, at Jonas Mørkøre Andersen, der er produkt-manager i Løbeshop.dk, bare fik for meget.

Gennem en flere dage havde kriminelle nemlig forsøgt at handle med stjålne kreditkort i e-butikken, der sælger sportsudstyr.

Ikke for pebernødder, men for beløb på op mod 60.000 kroner per dag og uden, at politiet gjorde noget.

Den historie kan du læse her: Dansk webbutik: Forsøg på fusk for millioner i vores webbutik

Nu er det så internetbutikken Coolshop.dk og medstifter Jacob Risgaard, der i denne uge bare fik nok af net-svindel.

Han har forsøgt at sætte fokus på problemet.

"Vi har politianmeldt over 1.000 sager, og desværre har politiet kun i to tilfælde haft mandskab til at efterforske. Men vi fik nok i denne uge da en person, vi tidligere har anmeldt 15 gange bliver ved at svindle, til han er langt over 200.000 kroner. I samarbejde med Københavns Politi, TV2 Nyhederne og ikke mindst it-sikkerhedsteamet hos Coolshop blev han fanget," skriver Jacob Risgaard på sin Facebook-profil.

Svindlet for 200.000 kroner

Politiet tilskrives således ikke den store ære for at opklare forbrydelserne og derfor opfinder webbutikkerne deres egne systemer, der krydstjekker informationer på betalingskort og udelukker eksempelvis kort, hvor kort og bestillingsland ikke er identiske.

Det var den samme anke, som Løbeshop.dk gav udtryk for allerede sidste jul.

Coolshop har således identificeret en pakkemodtager, blandt andet via IP-nummer, der ifølge butikken har svindlet for mere end 200.000 kroner.

Manden er meldt hele 15 gange til politiet af Coolshop for at handle med stjålne betalingskort.

Derfor forsynede Jacob Risgaard og hans medarbejdere en varepakke med en gps-tracker og et brev direkte henvendt til tyven med besked om, at Coolshop nu ved, hvem han er.

I første omgang fik Jacob Risgaard ikke den store opbakning fra politiet, og han fortæller til Ekstra Bladet, at han derfor var klar til at foretage en civil anholdelse.

Derfor hyrede han to livvagter og kontaktede TV2 Nyhederne.

"Vagterne var hyret, da politiet tilsyneladende finder ud af, at TV2 Nyhederne er på historien. Pludselig har de tid til at tage ud at anholde ham," fortæller Jacob Risgaard til Ekstra Bladet.

Du er anholdt

Herefter blev der placeret et overvågningskamera på et posthus i Valby i København, hvor pakken skulle modtages.

Hele herligheden blev filmet, sendt i nyhederne og politiet foretog en arrestation af en mand fra Algeriet i Nordafrika.

Manden er nu sigtet for 90 tilfælde af datasvindel, der i grove til fælde kan give op til otte års fængsel, oplyser TV2 Nyhederne i forbindelse med indslaget om Coolshops atypiske pakke.

Den anholdte har dog kun erkendt et enkelt tilfælde af svindel, hvor han er blevet fanget på film og med fingrene ned i kagedåsen.

De resterende 89 tilfælde skal nu undersøges af politiet.

"Nu blir' der endelig jul," skriver Jacob Risgaard på Facebook efter opgøret.

Læs også:

Dansk webbutik: Forsøg på fusk for millioner i vores webbutik

Dansk firma: Fik hacket Apple ID og modtog for 650.000 kroner iPhone 6

Masser af uskyldige danske websider sender dig til en fupbutik

Politisk magtspil om hacker-lov: Venstre vil sikre flertal uden om regeringen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere