Artikel top billede

Sikkerhedsanalytiker vil have dig til at tage stilling: "Skal jeg offentliggøre to millioner mistænkte for korruption og terror?"

Sikkerhedsmand vil have Reddit-brugere til at afgøre, om liste med over to millioner "højrisiko-individer" skal offentliggøres. Læs hans argumenter for og imod.

Det er ikke hver dag, man falder over en liste på mere end to millioner mistænkte forbrydere. Men det er den slags der sker, hvis man hedder Chris Vickery.
 
Chris Vickery er sikkerhedsanalytiker, og han har fået fingrene i en kopi af den såkaldte World-Check-database, som er en privat database over såkaldte højrisiko-individer og organisationer, som drives af det private firma Thomson Reuters.

Thomson Reuters beskriver selv databasen som "en global screenings løsning", som kunder kan købe adgang til for at sikre sig imod at handle med mistænkelige parter.

Chris Vickery har i et opslag på Reddit spurgt sidens brugere, om han skal offentliggøre listen eller ej.

Det kan virke som et mærkeligt tiltag, men der er mening i galskaben.

For måske er der brug for en debat, når mere end 300 offentlige myndigheder og 49 banker verden over køber sig adgang til en privat database over mistænkelige aktører.

"Som minimum vil det her starte en samtale om, hvorvidt det er fornuftigt at private aktører sammensætter lister, som bruges af offentlige myndigheder og banker," skriver Chris Vickery.

Han kridter endda selv banen op til debat med en pro et contra liste.

For at offentliggøre databasen:
- Der er uskyldige mennesker på listen, som fortjener at vide, at de står på listen.

- Listen er tilsyneladende sammensat ud fra offentligt tilgængelige data.

- Databasen er allerede tilgængelig for folk, som betaler Reuters Thomson for den.

Imod at offentliggøre databasen:
- Reelt skyldige parter kan blive advaret, hvis listen offentliggøres.

- Thomson Reuters advokater kan komme efter Chris Vickery.

- Chris Vickery har egentligt ikke noget imod Thomson Reuters.

- Uskyldige mennesker på listen vil få deres navn sat i forbindelse med kriminalitet i videre kredse end Thomson Reuters kunder.

Lad os vide i kommentarfeltet, om du mener, at Chris Vickery skal offentliggøre listen.

Læs også: Hovsa: Omstridt søgemaskine finder 87 millioner ubeskyttede ID-numre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere