Gør et kup: Så meget er priserne faldet på de bedste smartphones

En hel stribe af smartphone-producenternes topmodeller er faldet markant i pris i de seneste måneder. Se her, hvor meget du kan spare på at købe topmodellerne i dag i forhold til deres introduktions-pris.

De bedste smartphones er oftest også de dyreste, men prisen er ofte en helt anden, hvis du kan holde købelysten tilbage og vente et par måneder efter lanceringen af din drømmetelefon.

Det viser en sammenligning mellem lanceringspris og prisen i dag, som Computerworld har udarbejdet ved hjælp af prisoversigter som Pricerunner og EDBpriser.

Vi har taget udgangspunkt i den billigste model af hver type - for eksempel den billigste iPhone 6S på 16 GB - og vi har valgt den laveste pris fra en dansk butik. 

I alt blev har vi samlet 19 smartphones fordelt på tre iPhones, to Windows 10-mobiler og 14 Android-telefoner.

Og der tegner sig nogle tydelige tendenser, som du skal kende som forbruger. Vent med at købe
Mobil-telefonens mærke er måske ikke overraskende mere afgørende for prisen end telefonens alder.

Prisen på en iPhone 6S er faldet med 17 procent siden lanceringsdatoen for 11 måneder siden.

Til sammenligning er prisen på Sony Z5 og Z5 Compact faldet med omkring 40 procent i løbet af det seneste år.

Læs også: Test: Sonys Z5 Compact giver masser af kræfter i lille størrelse

Prisen for en iPhone har altid været meget stabil og ændres ofte kun omkring nye lanceringer eller på grund af kursændringer.

Fælles for næsten alle smartphones er dog et prisdyk et par måneder efter lanceringen.

Man skulle næsten tro, at producenterne forsøger at malke firstmovers ekstra meget, inden prisen sænkes.

Læren må være, at med mindre du hungrer efter ny teknologi, gør du klogest i at vente med at købe til et par måneder efter lanceringen af en ny smartphone.

Prisfald hos LG er godt for dig
Efter fire måneder på markedet koster Huawei P9, HTC 10 og iPhone SE stadig næsten det samme. Anderledes ser det ud for LG.

I marts lancerede LG sin LG G5, som er en toptelefon, der hardwaremæssigt er næsten identisk med HTC 10 og Samsungs S7.

Dengang kostede en LG G5 6.500 kroner, men i dag, kun fem måneder senere, er prisen faldet til næsten det halve: 3.600 kroner.

Grunden er formodentlig sammenfaldet med salget af Samsungs S7. Samsung har oplevet et rekordstort salg af sine to S7-modeller, og det resulterer i færre solgte smartphones hos konkurrenter som LG.

Læs også: Test: LG G5's vilde dobbeltkamera opvejer ligegyldige funktioner

LG G5 er dog uden tvivl en god smartphone, som vi gav rosende ord i marts. Efter prisfaldet er telefonen kun blevet mere anbefalelsesværdig.

Også LG's billigere Nexus 5X har fået halveret sin pris siden lanceringsdatoen fra 4.299 til 2.100 kroner.

Presset Microsoft
Microsofts mobileventyr er presset, og det er til at mærke på prisen.

Microsoft lancerede to nye Windows 10 Mobile-telefoner i november til priser mellem 4.999 og 5.500 kroner.

Siden hen er prisen styrtdykket. Den ligger i dag på 2.400 kroner for en Lumia 950 og 3.150 kroner for en Lumia 950 XL.

Læs også: Test: Lumia 950 og 950XL er de to bedste Windows-telefoner - men hvad betyder det egentlig?

Det er et voldsomt prisdyk og et super tilbud, hvis du er glad for Windows 10 på din smartphone, men andre bør måske tænke sig om, inden de erhverver sig en Lumia 950.

Ud over manglen på mange af de mest gængse apps (du må for eksempel leve uden de fleste mindre netbanker, Snapchat og en officiel Pokemon Go-app), er det uvist, hvad fremtiden bringer for Windows 10 Mobile.

Læs også: Efter katastrofale salgstal: Voldsomme prisdyk på Microsofts Windows-telefoner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Aldrig før har så mange unge ansøgt en it-uddannelse på Københavns Universitet: "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet"
Datalogisk Institut på Københavns Universitet har sat en ny rekord, når det kommer til antallet af ansøgere til instituttets tre it-uddannelser, der i år stiger med 15 procent. "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet," lyder det fra institutleder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.