Artikel top billede

Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdere

It-giganten Cisco ser ud til at skulle barbere op mod 20 procent af medarbejderstaben væk efter strategiændring, skriver medie.

Ifølge Channelworlds amerikanske søsterside CRN planlægger Cisco at skære arbejdsstyrken ned med mellem 9.000 og 14.000 ansatte på globalt plan.

Det er angivelig resultatet af en konsolidering i firmaet efter flere år med opkøb af andre selskaber og de medfølgende folk.

Ny strategi

Selskabet har været inde i en transformationsproces i de senere år, hvor målet har været at flytte virksomheden fra at være en hardware-producent af netværksenheder til at blive et software-selskab med løsninger til det professionelle marked.

Denne nye strategi kræver en anden sammensætning af kompetencer og dem, der ikke passer ind under denne profil, ser altså nu ud til at skulle finde sig et andet job.

Ligeledes vil blandt andet cloud-løsninger reducere behovet for visse funktioner i organisationen.

Officielt havde Cisco 73.104 ansatte globalt i april i år.

Besked i næste uge

CRN's kilde er angivelig tæt på beslutningsprocesserne i Cisco, og vedkommende fortæller, at der kommer en officiel udmelding i forbindelse med regnskabet.

Cisco har ikke ønsket at give en kommentar.

Cisco har tidligere annonceret fyringer i slipstrømmen af regnskabstal.

For to år siden ramte det 6.000 personer.

Læs den historie her: Cisco på vej med massiv nedskæring: Otte procent af de ansatte skal væk

Andre store it-virksomheder som eksempelvis HP, Ericsson og IBM har været gennem lignende tilpasningsrunder efter strategiændringer i de senere år.

Læs også: 

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere