Artikel top billede

Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdere

It-giganten Cisco ser ud til at skulle barbere op mod 20 procent af medarbejderstaben væk efter strategiændring, skriver medie.

Ifølge Channelworlds amerikanske søsterside CRN planlægger Cisco at skære arbejdsstyrken ned med mellem 9.000 og 14.000 ansatte på globalt plan.

Det er angivelig resultatet af en konsolidering i firmaet efter flere år med opkøb af andre selskaber og de medfølgende folk.

Ny strategi

Selskabet har været inde i en transformationsproces i de senere år, hvor målet har været at flytte virksomheden fra at være en hardware-producent af netværksenheder til at blive et software-selskab med løsninger til det professionelle marked.

Denne nye strategi kræver en anden sammensætning af kompetencer og dem, der ikke passer ind under denne profil, ser altså nu ud til at skulle finde sig et andet job.

Ligeledes vil blandt andet cloud-løsninger reducere behovet for visse funktioner i organisationen.

Officielt havde Cisco 73.104 ansatte globalt i april i år.

Besked i næste uge

CRN's kilde er angivelig tæt på beslutningsprocesserne i Cisco, og vedkommende fortæller, at der kommer en officiel udmelding i forbindelse med regnskabet.

Cisco har ikke ønsket at give en kommentar.

Cisco har tidligere annonceret fyringer i slipstrømmen af regnskabstal.

For to år siden ramte det 6.000 personer.

Læs den historie her: Cisco på vej med massiv nedskæring: Otte procent af de ansatte skal væk

Andre store it-virksomheder som eksempelvis HP, Ericsson og IBM har været gennem lignende tilpasningsrunder efter strategiændringer i de senere år.

Læs også: 

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere