Artikel top billede

Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdere

It-giganten Cisco ser ud til at skulle barbere op mod 20 procent af medarbejderstaben væk efter strategiændring, skriver medie.

Ifølge Channelworlds amerikanske søsterside CRN planlægger Cisco at skære arbejdsstyrken ned med mellem 9.000 og 14.000 ansatte på globalt plan.

Det er angivelig resultatet af en konsolidering i firmaet efter flere år med opkøb af andre selskaber og de medfølgende folk.

Ny strategi

Selskabet har været inde i en transformationsproces i de senere år, hvor målet har været at flytte virksomheden fra at være en hardware-producent af netværksenheder til at blive et software-selskab med løsninger til det professionelle marked.

Denne nye strategi kræver en anden sammensætning af kompetencer og dem, der ikke passer ind under denne profil, ser altså nu ud til at skulle finde sig et andet job.

Ligeledes vil blandt andet cloud-løsninger reducere behovet for visse funktioner i organisationen.

Officielt havde Cisco 73.104 ansatte globalt i april i år.

Besked i næste uge

CRN's kilde er angivelig tæt på beslutningsprocesserne i Cisco, og vedkommende fortæller, at der kommer en officiel udmelding i forbindelse med regnskabet.

Cisco har ikke ønsket at give en kommentar.

Cisco har tidligere annonceret fyringer i slipstrømmen af regnskabstal.

For to år siden ramte det 6.000 personer.

Læs den historie her: Cisco på vej med massiv nedskæring: Otte procent af de ansatte skal væk

Andre store it-virksomheder som eksempelvis HP, Ericsson og IBM har været gennem lignende tilpasningsrunder efter strategiændringer i de senere år.

Læs også: 

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere