Artikel top billede

Her er den nye Playstation 4 Pro: Med 4K-support og bedre grafik

Sony har lanceret to nye Playstation-konsoller: Playstation Slim og Playstation Pro. Sidstnævnte byder på muligheden for at spille udvalgte spil i 4K-kvalitet.

Det blev til to nye Playstations ved onsdagens Sony-event, der blev overskygget af Apples store iPhone 7-lancering.

Den ene af de to modeller hedder Playstation Slim, og der er som navnet antyder tale om en mindre og tyndere version af den allerede velkendte Playstation 4. Og det var det.

Den anden nyhed er Playstation 4 Pro: En Playstation 4 med et moderniseret udseende, en hurtigere processor, bedre grafik og som ikke mindst understøtter spil i 4K-opløsning.

Der er her ikke tale om en helt ny konsol, men mere en opgradering af den tidligere Playstation 4 på samme måde, som Apples opgraderede iPhonen fra iPhone 6 til iPhone 6S.

4K-spil

Eksisterende Playstation 4-spil kan spilles på den nye Playstation 4 Pro, men visse spil vil blive afviklet i den flottere 4K-opløsning - hvis du altså ejer et 4K-fjernsyn. Derudover hæver PS4 Pro-konsollen frameraten til 60 fps i spil på de mere udbredte FullHD-fjernsyn.

Ud over en GPU med dobbelt så meget grafisk computerkraft (fra AMD's nye Polaris-serie) byder Playstation 4 Pro også på en 1 terabyte harddisk og muligheden for at vise visse spil i HDR-kvalitet. 

HDR står for High Dynamic Range, og det er en teknologi til at genskabe en mere korrekt farvegengivelse i det givne spil eller video - hvis altså dit fjernsyn kan vise HDR.

Ældre Playstation 4-konsoller vil modtage en opdatering i næste uge, så også de kan vise spil i HDR-kvalitet.

Læs også: Microsoft løfter sløret for næste års spillekonsol: 4K-spil, VR og vilde specifikationer

4K-video

Ud over 4K-opløsning og HDR i visse spil (heriblandt For Honor, Watch Dogs 2, Horizon Zero Dawn, Fifa 17 og Battlefield 1), kan Playstation 4 Pro også vise 4K-materiale fra blandt andet Netflix og YouTube, der begge snarligt kommer med en ny app til Pro-konsollen.

Måske overraskende kan Playstation 4 Pro ikke afspille 4K-Blue Ray-diske. Det har ellers været Sonys mål i livet at promovere Blue Ray-diske som fremtidens medie.

Playstation 4 Pro udkommer den 10 november til en pris på 300 euro - cirka 2.800 kroner før dansk moms.

Læs også: Apples nye iPhone 7 kommer til Danmark om ni dage: Den er vandafvisende og har et vildt kamera




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere