Artikel top billede

Google lyn-reparerer to alvorlige sårbarheder i Android - men du får måske aldrig opdateringen

Google fixer to sårbarheder i Android og fjerner en række farlige apps fra Google's App-butik, Play Store

Google har frigivet en opdatering til at rette to alvorlige sikkerhedshuller i Android-styresystemet, der styrer over 82 procent af alle smartphones verden over.

Sikkerhedshullerne er ifølge Google endnu ikke blevet benyttet af kriminelle, men begge alvorlige trusler, hvis det skulle ske. 

Den mest kritiske af sikkerhedshullerne minder i høj grad om en tidligere Android-sårbarhed kaldet Stagefright. It-kriminelle sender modificerede JPEG-filer via Gmail eller Google Talk til at hijacke din smartphone.

Læs også: Alle advarede om kritiske Stagefright-sårbarheder i Android: Her afsløres antallet af reelle ofre

I samme omgang har Google også fjernet to forskellige, ondsindede apps, der tvang telefonen til at se reklamebaserede hjemmesider (reklamer der genererer penge til de kriminielle) eller som tvang offerets telefon til at foretage dyre opkald.

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

Et fragmenteret system

Opdateringen til at lukke de to sårbarheder er sådan set klar til at blive installeret på verdens Android-telefoner, men spørgsmålet er, hvor mange der modtager opdateringen.

Google har et stort problem med fragmentering og forpligtigelse hos de mange producenter af Android-telefoner.

Googles egne Nexus-telefoner har allerede modtaget opdateringen - eller vil inden for kort tid - men andre smartphone-ejere skal vente til Samsung, HTC, Huawei eller lignende udsender opdateringen til sine telefoner.

Nogle smartphones får hurtigt opdateringen - både Samsung og LG har lovet at forsøge at følge Googles månedlige opdateringscyklus - mens andre producenter såsom HTC eller Motorola først vil udkomme med rettelser, når de kan samles til en større opdatering.

Selvsagt bør du opdatere, når din telefon er klar med en opdatering. 

Derudover er der også forskel på, hvilken smartphone du har inden for et bestemt brand. De nyeste topmodeller vil oftest modtage opdateringer før de billigere eller ældre smartphones.

Pas på dig selv

Du skal altså enten væbne dig med tålmodighed eller købe dig en af de nyere smartphone.

Du skal dog ikke gå og være bange for at blive ramt af malware.

Du kan vide dig nogenlunde sikker, hvis du ikke åbner billedfiler eller mail fra ukendte og åbentlyse spammails og kun holder dig til at installere apps fra Googles Play Store.

Hold desuden øje med, hvilke tilladelser apps kræver for at fungere. I Android 6.0 spørger en app hver gang, den har har brug for at tilgå en funktion i din smartphone.

Og imens det giver god mening at give Facebook adgang til dine billeder, hvis du vil uploade et billede, så skal du passe på, når din netop downloadede lommelygte-app gentagende gange spørger om lov til at kunne foretage opkald. 

Læs også: Motorola afviser månedlige sikkerhedsopdateringer til Android: Magter det ikke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere