Artikel top billede

Inspiration: Seks mobile tastaturer til at have med på farten

Få mere ud af din tablet med et lille, mobilt bluetooth-tastatur.

Tablet-computere kan erstatte den klassiske computer for mange mennesker, men man kommer ikke langt uden et ægte tastatur.

Jo, du kan godt taste derudad på din tablet-computers glasskærm, men det går ofte langsomt med flere trykfejl, og det kan give ømme fingerspidser.

Løsningen er et trådløst forbundet bluetooth-tastatur, og nogle tastaturer har indbyggede, særlige genvejstaster til henholdsvis iOS, MacOS eller Android. 

Husk på også at købe en stander, hvis ikke coveret på din tablet-computer har et indbygget. 

Et alternativ er at købe en tablet med et tilhørende dedikeret tastatur. Googles egen Pixel-tablet har et tastatur tilhørende, og mange tablet-computere med Windows 10 er udstyret med et tilhørende tastatur eller hvor et dedikeret tastatur kan tilkøbes.

Det mest kendte eksempel er Microsofts egen Surface Pro-tablet.

Vi kan umuligt nævne alle tastaturer på markedet, så skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har et andet bud på et godt bluetooth-tastatur.

Tastatur til at klappe sammen

Microsofts sammenklappelige tastatur er et mobilt tastatur til at have med i lommen. Det knækker på midten og holdes sammen af magneter og fylder næsten intet. 

Du skal dog vænne dig til at knapperne er lidt forskudte på grund af rillen ned igennem tastaturet, men derudover har tastaturet en batterilevetid på tre måneder og vandafvisende taster.  

Microsoft Universal Foldable Bluetooth Keyboard koster 800 kroner.

Lys i tasterne

Det er ved at være en gammel sag, men Logitechs K811 er i vores opfattelse et af de bedste bluetooth-tastaturer på markedet.

Tasterne har en god højde og en tilpas afstand mellem hinanden, og tastaturets microUSB-opladte batteri holder til at blive brugt i flere uger. 

Derudover lyser hver enkelt tast op og tilpasser sig efter lysniveauet omkring dig, hvilket er praktisk i de sene aftentimer.

Du kan desuden hurtigt skifte mellem forskellige tilsluttede enheder via F1, F2 og F3-knappen.

Logitech Illuminated K811 koster 650 kroner.

Minitastatur til mini-pris

Anker er et firma, der er kendt for at bygge lavprisprodukter i en acceptabel kvalitet.

Anker sælger derudover powerbanks, USB-dongles og andet kontorudstyr. 

Det er ikke luksusmaterialer, men hvis du ikke gider betale alverden, og vil have et tastatur med 140 timers batterilevetid, så kan du overveje Ankers Ultra-Slim Bluetooth tastatur. 

Prisen er sølle 130 kroner.

Tastatur med mus

Deltacos TB-127 er et lille tastatur til enten Android-tablets eller til at tilkoble en computer.

I højre hjørne sidder en lille trackball, så du kan styre en lille markør på din Android-tablet, så du ikke behøver markere tekst med din finger.

Prisen er også lille og begynder på 280 kroner.

Hvis du hellere vil have en trackpad til dit tastatur, kan du vælge et bluetooth-tastatur hos eksempelvis danske Sandberg eller Logitech.

Ægte mekaniske taster til din iPad Pro

Hvis det skal føles rigtigt, skal dit tastatur have mekaniske taster.

Har du en iPad Pro, kan du købe Razers tastatur, der samtidig fungerer som et beskyttelses-cover. 

Det er ikke den mest elegante løsning, men tasterne er uhyre gode at skrive på, og den indbyggede kickstand kan justeres efter behov, hvilket du ikke kan på Apples eget keyboard med indbygget stander.

Tastaturet holder strøm i 10 timer, hvis du har lys i tasterne eller 600 timer uden lys. 

Prisen er så også derefter: 1.300 kroner.

Klassisk Thinkpad-stil

Elsker du det moderne Thinkpad-tastatur, men gider du ikke vade rundt med en tung Lenovo-computer i tasken?

Lenovo har et bluetooth-tastatur, der er som flået ud af en Thinkpad med de ikoniske, afrundede høje taster og den lille røde knop til at styre en mus på Windows- og Android-tablets. Tastaturet oplades via microUSB.

Prisen ligger på 630 kroner. 

Læs også: Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder