Artikel top billede

Gratis værktøj scanner din computer for NSA-spyware

Tusindvis af computere verden over er inficerede med lækket spyware fra NSA. Nyt værktøj tjekker, om du har ubudne gæster i maskinen.

Hvis du kører en ikke-opdateret windows-installation på din computer, kan du nu bruge et nyt værktøj til at tjekke, om din maskine er ramt af de NSA-exploits, som for nylig blev lækket af hackergruppen Shadow Brokers.

Som en reaktion på lækagen fra de lyssky hackere har sikkerhedseksperten Luke Jennings fra virksomheden Countercept lanceret et gratis Python2-script, der opsnapper spywaren Doublepulsar.

DoublePulsar er en bagdør, der installeres med et af de lækkede NSA-exploits, og mere konkret opfanger og blotlægger Jennings' værktøj den trafik, der opstår, når DoublePulsar kommunikerer med sin server.

Bagdøre installeret hos hundredetusinder

På verdensplan er et enormt antal computere stadigvæk sårbare overfor de lækkede exploits, fordi de kører ældre versioner af Windows, der ikke længere modtager opdateringer fra Microsoft.

Computerworld kunne for nylig fortælle, at det alene i Danmark drejer sig om mere end 40.000 maskiner, og ifølge en opgørelse fra dataanalyse-virksomheden BinaryEdge er knap 200.000 computere inficeret med DoublePulsar, mens andre analyser har vist mere beskedne tal på mellem 30.000 og 60.000 inficerede systemer.

Læs også: Mere end 40.000 danske computere risikerer at blive ramt af alvorlige NSA-exploits

Flere sikkerhedsfolk vurderer i amerikanske medier, at selv de mindste tal er usædvanligt høje for et målrettet NSA-værktøj, og de vurderer derfor, at ondsindede hackere har angrebet systemer med DoublePulsar, siden Shadow Brokers offentliggjorde det sammen med en række andre exploits.

Ifølge en officiel udtalelse fra Microsoft forholder man sig skeptisk over for estimater over DoublePulsars udbredelse, da Redmond-giganten er i gang med sin egen undersøgelse.

Du kan finde værktøjet fra Luke Jennings her, hvis du vil tjekke, om der er installeret en NSA-bagdør på din computer.

Læs også: Microsoft: Vi har lukket de fleste af de nyopdagede huller i Windows som NSA har anvendt til spionage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere