Artikel top billede

Østre Landsret afviser anklager fra tiltalte i Atea-sagen om, at dommer skulle være inhabil i kommende sag om bestikkelse.

Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer

Dommer i en af de større retsager i forbindelse med Atea-sagen afviser at være inhabil, efter to af de tiltalte har forsøgt at få hende skiftet ud. Dommeren bakkes, op af Østre Landsret.

I disse dage tager Atea-sagen for alvor fart.

Efter en sommer, hvor der faldt dom i en række af de mindre sager, er det nu blevet tid til, at der i efteråret skal træffes afgørelse i de større sager, der omhandler eventuel bestikkelse i form af dyre Formel 1-rejser, restaurantbesøg og hotelovernatninger.  

Læs mere om sagen her: Gourmetmiddage og rejser for 400.000 kroner: Nu starter det vigtigste kapitel i Danmarks største bestikkelsessag

Men op til de større sager, der begynder i dag, har to af de tiltalte forsøgt at få udskiftet en af de dommere, der skal dømme i sagerne på grund af det de kalder inhabilitet. Det skriver Ritzau.

Beskyldningerne kommer efter dommer Nanna Blach tidligere på året har behandlet sager med seks tiltalte i mindre sager om bestikkelse i det store sagskompleks.

Derfor mener to af de tiltalte, at dommer Nanna Blach har taget stilling til sagen og dermed er inhabil. 

Det afviser hun dog fuldstændigt. 

"Der er ikke "omstændigheder, som er egnede til at rejse tvivl om min fuldstændige upartiskhed", skriver Nanna Blach i følge Ritzau i en kendelse. Anklagerne om inhabilitet bliver da også afvist af Østre Landsret, der bakker Nanna Blach op.

Læs mere om sagen her: Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag

Computerworld er tilstede i retten i dag, hvor Atea-sagerne kører. Følg med på vores liveblog HER.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere