Artikel top billede

Prøvekørt: OnePlus 5T er den bedste telefon til prisen

OnePlus 5T følger tidens trend, men til en lavere pris end konkurrenterne.

Der er to trends for mobilåret 2017, som alle producenter med respekt for sig selv har omfavnet.

Mere skærm og dobbeltkamera.

Næsten alle de mest kendte og største producenter har smartphones på markedet med skærme, der dækker næsten hele fronten af telefonen og dobbeltløbede kamera på bagsiden.

Det indbefatter blandt andet Huawei, Apple, Samsung og LG.

Og nu også OnePlus. Det kinesiske brand har udgivet sin seneste T-telefon, OnePlus 5T, der er en opdateret version af OnePlus 5-telefonen fra i sommer.

Den byder på den samme indmad - en hurtig Snapdragon 835 og op til 8 GB hukommelse - men forbedrer telefonen på de steder, hvor det giver mening, nemlig skærmen og kameraet.

Samtidig fastholder OnePlus den største fordel ved telefonen i forhold til konkurrenterne: Den gode pris.

Er mere skærm bedre?

Skærmen er hammerflot, og imens den ikke byder på vidunderlige 120Hz opdateringshastighed som på Razer Phone eller dækker lige så meget af fronten som det er tilfældet på iPhone X, så er skærmen flot.

Den er produceret af Samsung, som er kendt for sine gode AMOLED-paneler, og det ser godt ud: farver popper uden at være anmassende som på Samsungs telefoner, og billedet er skarpt, selv om opløsningen ikke nærmer sig konkurrenternes.

Læs om Samsung S8 her: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

At skærmen dækker hele fronten af telefonen ser hammerflot ud, men ligesom på iPhone X, Samsung S8 og LG V30, så er der stadig mange steder, hvor skærmformatet skal falde til.

Skærmen har et 18:9-format og er mere aflangt end på OnePlus 5, og reelt set har du ikke særlig meget mere skærmplads at boltre dig på. Bunden af skærmen benyttes til nye software-knapper i stedet for OnePlus 5’s fysiske taster, og på YouTube eller lignende mødes du nu af sorte bjælker i kanterne.

Anderledes kamera

Kameraet på bagsiden har også fået en overhaling. OnePlus 5 havde allerede et dualkamera, hvor det ene var på 16 megapixel vidvinkel og det et zoom-kamera med 2x zoom.

Det ændrer sig nu med OnePlus 5T. I stedet for et zoom-kamera har OnePlus udstyret 5T med et mere lysstærke 20 megapixel sekundært kamera, der skal være med til at fange bedre billeder i lyssvage omgivelser.

Det giver god mening, og sammen med, hvad OnePlus kaldet “Intelligent Pixel”-software, fanger 5T mere lys i de sene aftentimer, viser vores hurtige skud i den korte tid, vi har haft telefonen.

Omvendt har du ikke længere muligheden for at benytte dig af et ægte zoom-kamera.

Det er ikke lige så effektfuldt som Huaweis løsning, hvor det ene kamera har en monokrom-sensor, der fanger langt flere informationer om kontraster, der giver bedre nuancer i farver, men det er et bedre kamera end i OnePlus 5.

Vi savner dog stadig en optisk billedestabilisator.

Fingerskanner på bagsiden

Da skærmen fylder så meget af fronten, må du leve med en fingerskanner på bagsiden.

Det har mange andre producenter valgt for længe siden, og den fungerer da også stadig hurtigt. Den ligger perfekt til din pegefinger, men det kræver tilvænning.

En fingerskanner på fronten af telefonen er stadig den bedste løsning.

Derudover er telefonens opbygning næsten identisk med sidste år. Den er blevet en millimeter eller to længere og en lille smule tungere på grund af et større batteri (hvilket er lækkert), og der er stadig plads til et helt almindeligt minijackstik til dine kablede headset. Ingen trælse dongles her.

Derudover laver OnePlus stadig nogle af de bedste og flotteste covers i forskellige materialer. Vores favorit er et cover i mahogni.

God pris for mere af det samme

OnePlus 5T er en minimal opgradering i forhold til 5’eren, så sidder du med den i hånden, bør du ikke føle dig snydt.

Kameraet og skærmens forbedringer handler mere om at få telefonen op på niveau med mange af konkurrenterne, men det er stadig imponerende, at OnePlus gør det til den pris.

Den ligger stadig på 3.799 kroner for 6GB RAM/64GB lagerplads eller 4.299 kroner for 8GB/128GB lagerplads.

Det er et godt stykke under mange af Android-konkurrenterne i samme hardwarekategori, som dog også har flottere skærme og bedre kameraer.

Du kan vitterligt købe to OnePlus 5T med 128GB lagerplads for den samme pris som for en iPhone X, hvis man da kan lave den sammenligning. 

Efter kun en uge med OnePlus 5T vil vi sige, at OnePlus 5T igen ligger sig til at være den bedste smartphone til prisen. Forvent en endelig test om cirka en uge.

Læs også: Test af Samsung Note 8: Fremragende, betagende og kraftfuld smartphone - men den er altså svinedyr


Loading ikon