Artikel top billede

Microsoft i gang med beta-test af nye, spændende Windows 10-funktioner: Prøv dem allerede nu

Microsofts kommende “Timeline”-funktion og de interessante faner kaldet “Sets” er blevet sendt ud til Windows Insider-testere.

De såkaldte Windows Insidere, Microsofts beta-testere, har fået en tidlig julegave i form af en ny Windows 10-beta version med to af de mest ventede kommende funktioner. 

Microsoft udsendte version 17063 til “fast ring”-testere (flere nye funktioner, men mere ustabil end Microsofts “slow ring”-versioner), hvor to af de mest interessante funktioner i den kommende store forårs-opdatering er Timeline og Sets.

Timeline

Timeline var oprindeligt tiltænkt efterårsopdateringen for to måneder siden, men blev udsat, da Microsoft ikke mente, at den var klar.

Funktionen aktiveres via Win+tab-knapperne og giver dig mulighed for effektivt at genoptage tidligere arbejdssessioner eller finde apps og filer, som du har arbejdet på tidligere.

Det gælder også programmer på andre enheder forbundet via den samme Microsoft-konto.

Læs mere her: Ny Windows 10-funktion husker hvilke apps og dokumenter du har haft åben i lækker oversigt

Det minder lidt om “senest benyttede”-fanen i Chrome-browseren eller Safari, hvis du har flere iOS/MacOS-enheder tilknyttet.

Funktionen kan testes nu og forventes at blive en del af den kommende RedStone 4-opdatering (navnet er stadig ukendt).

Læs også: 600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Sets

Sets er Microsofts svar på indbyggede faner overalt i operativsystemet, ligesom du kender det fra din browser, hvor du kan have et utal af hjemmesider åbne side om side.

En tilsvarende funktion er allerede indbygget i MacOS High Sierra, hvor du kan have flere faner af eksempelvis Finder åben på samme tid i samme vindue, men Microsoft går skridtet videre med Sets.

Læs mere om Sets her: Ny smart funktion på vej til Windows 10: Saml alle dine programmer som faner i ét vindue

Med Sets-funktionen vil du kunne blande forskellige apps i samme vindue som faner. Det vil sige, at du i kan have Word, Stifinder, OneNote og potentielt Spotify i samme vindue som enkelte faner.

I første omgang vil det kun være Universal-apps hentet fra Microsofts app-butik, der vil kunne samles, men også win32/.net-programmer vil senere kunne forbindes i ét vindue.

Formålet er at skabe samlinger af ofte benyttede programmer og skabe mere ro på skrivebordet.

Det er dog kun en udvalgt gruppe, der i øjeblikket tester Sets, men det vil sprede sig senere hen til alle testere. Ligeledes fortæller Microsoft også, at de ikke er fastlåste på navnet Sets, og at det sagtens kan ændre sig fremover.

Andre nyheder

Af andre nyheder i den seneste test-version er flere UI-opdateringer med det nye designsprog, Fluent Design samt opdateringer til den digitale assistent, Cortana, som dog ikke virker på dansk.

Der bliver også testet nye DPI-forbedringer, så ikoner og tekst skaleres bedre på skærme med høj opløsning.

Du kan forvente “RedStone 4”-opdateringen til Windows 10 i løbet af foråret 2018.

Læs også: Microsoft tester smart Mac-funktion til kommende Windows 10-opdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere