Artikel top billede

Apple indrømmer: Jo vi gør din telefon langsommere, men der er en god grund til det

Der er tilsyneladende noget som snakken, når din gamle iPhone pludselig føles langsommere efter en opdatering. Der er dog en god grund til det, lyder det fra Apple

Har du oplevet, at din iPhone føles langsommere med tiden, jo flere opdateringer den modtager?

Man kunne fristes til at tro, at det er Apple, der forsøger at gøre din telefon langsom for at få dig til at købe en ny, eller er det blot er en konspirationsteori?

Der er dog noget som snakken, konkluderer en udvikler fra den populære benchmark-tjeneste, Geekbench.

Udvikleren John Pole kørte en række tests på forskellige iPhones med forskellige iOS-versioner, og resultaterne viser, at der er nogle udsving i ydeevnen i de forskellige versioner, som kun kan forklares ved, at Apple har ændret noget i koden.

Det er specifikt iOS-version 10.2.1 for iPhone 6S og iOS 11.2.0 for iPhone 7, der giver en lavere ydeevne.

John Pole har dog en god forklaring på udsvingene: Batteriet. Apple skruer bevidst ydeevnen ned for at sørge for, at batteriet stadig kan holde til en her dags brug eller for at undgå uventede nedbrud grundet batteriet.

Dette bakkes op af en iPhone-bruger, der først gennemførte en Geekbench-test og fik resultaterne 1466/2512 (single-score/Multi-score), men efter et batteriskift var resultatet 2526/4456.

Altså sænker Apple hastigheden og dermed strømforbruget på iPhones, hvis batteriet er slidt.

Apple bekræfter

Apple har bekræftet opdagelsen i et svar til mediet The Verge.

Her udtaler en Apple-talsmand, at “Apples mål er at give den bedste service til sine kunder, hvilket indebærer at forlænge levetiden på kundernes enheder.”

“Lithium-batterier bliver svagere med tiden, hvilket kan give uventede nedbrud eller lavere batterilevetider. I forbindelse med dette udgav vi sidste år en iOS-opdatering, der adresserede dette problem, og det er også aktuelt i iOS 11.2 for iPhone 7.”

Nogle vil nok stadig kalde det en bevidst handling fra Apples side, det man kalder “Planned Obsolescence (planlagt forældelse), og det skader næppe Apples salg, at telefonerne bliver sløve.

Har du en iPhone 6S er der dog en stor chance for, at du kan være omfattet af et gratis batteriskift grundet tidligere batteriproblemer, hvilket kan gøre din telefon hurtigere, hvis den føles langsom.

Læs også: Test af iPhone 8 Plus: Fremragende smartphone eller snedigt marketingstunt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere