Morgen-briefing: TDC vælger Ericsson til 5G / Rockwool skrotter faxen / USAs første exascale supercomputer står klar i 2021

TDC vælger Ericsson til 5G-udrulning, Rockwool vil af med byggebranchens fax-afhængighed og i USA er Intel i fuld gang med at bygge en af verdens kraftigste computere.

God allerherligste tirsdag morgen fra Computerworld. En dag, hvor smilene må være brede hos Ericsson. For mandag aften kunne TDC annoncere, at det blive Ericsson, der skal drive telegigantens kommende 5G-netværk.

Samarbejdet betyder også en flytning af medarbejdere, opdatering af 4G-netværket og etablering af et fælles innovationshub. Det kan du alt sammen læse mere om her.

Rockwool vil have byggebranchen til at skrotte faxen
Vi bliver ved forbindelserne. For Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, fortæller til Finans.dk, at firmaet er i fuld gang med at gøre op med byggebranchens anvendelse af fax og andre bedagede kommunikationsformer.

For Rockwool går vejen til en mere digital omstilling via robotter på fabrikkerne og via en e-shop, som på sigt også ville kunne kobles på platforme som Amazon.

Indtil videre udgør det digitale salg cirka en tredjedel af koncernens ordrer, men topchefen vurderer, at hele 80 til 90 procent vil være digitale inden for to til tre år.

USAs første exascale supercomputer står klar i 2021
Våbenkapløbet i supercomputernes superliga spidser nu til. For mens USA i et stykke tid har ligget bag Kina ser det nu ud til at amerikanernes første exascale-computer vil stå klar i 2021.

Det skriver The Verge.

Computeren, som bliver bygget af både Intel og Cray, har fået navnet Aurora og vil blive placeret ved Argonne National Laboratory i Illinois.

Opgaverne for Aurora bliver tilsyneladende primært simuleringsopgaver og machine learning - herunder simulering til brug for udvikling af atomvåben.

En exascale computer kan udføre én milliard milliard beregninger hvert sekund. Læs mere om den slags computere her.

Føler du selv trang til at skrue op for regnekraften i maskinen derhjemme så anslås prisen op Aurora til at være cirka 500 millioner dollars.

Kan du klare dig med lidt mindre regnekraft så kan du på Computerworld senere i dag læse, hvordan det står til på det globale server-marked - og vi kan allerede nu afsløre, at der er langt mellem vinderne og taberne.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

3 Morgen-briefing: Ny data science-uddannelse på Syddansk Universitet / Fire danske forskningsartikler optaget på ledende AI-konferencer / Dansk softwareselskab vil fordoble væksten i flere år / Twitter mister brugere men hæver omsætningen

Ny data science-uddannelse på Syddansk Universitet. Tre milliarder online transaktioner på to år og tre måneder. Fire danske forskningsartikler optaget på ledende AI-konferencer. Dansk softwareselskab vil fordoble væksten i flere år. Twitter mister brugere men hæver omsætningen.

GlobalConnect køber den danske Cisco-partner Netteam: Flere opkøb på vej
Morgen-briefing: Apple betaler kassen hver måned til Amazon / Huawei: Vi har 40 underskrevne 5G-kontrakter / Netflix afviser at dræbe sexlysten
Ugen i tech: Førerløs bus er klar til at trille i København / OnePlus 7 Pro bliver en realitet: Får ’banebrydende skærm’ / Apples kommende 6K skærm får lovende teknologi ombord
"Jeg kigger instinktivt efter blod, for jeg er sikker på, at jeg er blevet skudt. Jeg ved, at jeg er ved at dø"
8 Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
1 Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone
Morgen-briefing: MobilePay kan blive valgkampens hemmelige våben / Omada-stifter fylder 50 år / Dansk fin-tech virksomhed retter sigtekornet med det norske marked / Kapitalfond køber op i Simcorp


Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab som ren software-forretning: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Dit netværk holder dig tilbage! Sådan gør du Virtual Cloud Network skarpere
I vor tids teknologi er kun én ting konstant: Udviklingen. Vi er midt i en digital disruption, som transformerer alle industrier, alle virksomheder og alle teams. Så hvad gør I? I dette white paper kigger vi nærmere på, hvad det kræver for at få en succesfuld digital transformation. Hvordan du kan tilpasse services på dage i stedet for måneder, fleksibiliteten i at kunne reagere på feedback og muligheder i realtid, og hurtigheden og forudsigelsen til at kunne levere en bedre og mere værdifuld kundeservice.