Den Eneste Metode Du Får Brug For Fra Nu Af Og I Al Evighed. Amen

Klumme: Man bliver ikke fyret for at bruge Agile, Cloud og DSN. Det kan jeg garantere.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

En af de store fornøjelser ved at have brugt tid på militære ting er, at man vænner sig til forkortelser og nærmest får et lettere seksuelt præget forhold til dem med tiden.

Ting som KGB (Kongelige GarnisionsBibliotek) eller CINCSTANAVFORLANT (Commander-IN-Chief STAnding NAVal forces atLANTic) kan få det bedste frem i de fleste af os.

Full disclosure: Jeg ærgrer mig (næsten) dagligt over, at jeg ikke kan huske, endsige genfinde, forkortelsen for Forberedt Begravelsesplads for Døde (typisk steder som Absalon Camping i Rødovre med gode trafikforbindelser, hvor man hurtigt kunne få skovlet nogle tusinde ofre for russiske atomvåben i jorden).

Jeg kan ikke engang huske om det var en TBF eller en FBF (Tre- hhv. FireBogstavsForkortelse).

Hvis nogen kan huske eller finde denne forkortelse vil jeg blive meget glad. Og hvis vedkommende ovenikøbet kunne overdrage forkortelsen til mig personligt et sted i København giver jeg gerne en god øl ved mødet.

SOP'erne
En uventet overraskelse ved mit virke i EDB- og IT-branchen har dog overraskende været, at jeg næsten ikke kan følge med mht forkortelser.

Ikke nok så mange år med militære akronymer kan helt forberede én på den stadige strøm af nye forkortelser i vores branche. Og slet, slet ikke med hensyn til SOP'erne (Standard Operating Procedures), best practices, metoder, metodologier, og alt det andet. Hold nu helt op. Det er den rene gavebod.

Det skal retfærdigvis nævnes, at man ofte i militære sammenhænge prøver at dokumentere og afprøve nye værktøjer, metoder og SOP'er, hvilket jo kan forsinke indførelsen af det næste hotte akronym væsentligt.

Den slags spilder vi ikke tid på i lige så høj grad i IT-branchen. Vi må videre. Næste uges programmeringssprog, metodologi og framework venter, og arkitekterne er SÅ klar!

En mindst lige så gammel og bitter mand som jeg, dvs. én af mine nære venner, og jeg sad og akronymjammede lidt over noget hårdt vand forleden.

Ja, når man sådan sidder og prøver at smide en endnu vildere forkortelse på bordet end den forrige taler, så kaldes det at akronymjamme.

Så er der SAFE
Talen faldt på SAFE. Hvem kan sige nej til ordene 'Scaled' og 'Agile' og 'Framework' (og ofte også liiiige med 'Enterprise' smidt ind)?

Bare dét at ville stoppe Agile ned i et framework kan jo få det til at svimle af fryd for tænkende mennesker.

Så sagde Min Nære Ven (MNV) pludseligt: "Jeg har forøvrigt (sic) ENDELIGT fundet ud af, hvilken metode, der er den bedste - over hele Verden og til alle tider!"

Jeg: "Hvad hedder den? Hvorfor er det den bedste?"

MNV: "Den hedder DSN."

Jeg: ??????

MNV: "Det står for Den Sidste Nye! Dén metode er altid populær at foreslå, uanset om den egner sig til projektet eller ej!"

Selvfølgelig! DSN! Det er dét folk vil have. Ikke alt det der gamle skrammel.

Thi hvem gider køre i hestevogn, når der er Tesla'er og el-scootere? Hvem gider ro over Atlanten, når der er Norwegian til 2000 kroner retur? Hvem orker forrige måneds programmeringssprog?

Man bliver ikke fyret for at bruge Agile, Cloud og DSN. Det kan jeg garantere.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.