Artikel top billede

Apple beder amerikanske myndigheder om fritagelse for Trump-skat

Apple beder om told-undtagelser på produkter for i alt 740 milliarder kroner.

Apple søger om at få udvalgte produkter og enheder fritaget for de toldafgifter og skatter rettet mod kinesiske produkter, som den amerikanske Trump-ledede regering indførte 1. september 2019.

I alt 11 produkter, inklusive Apple Watch, iMacs, Homepod, Beats-højttalere samt visse iPhone-, Mac og Airpods-komponenter, søges fritaget for de 15 procent skat som tillægges produkter importeret fra Kina, skriver Bloomberg.

Apple søger om toldfritagelse for produkter der udgør et beskatningsgrundlag på 110 milliarder dollar, svarende til i alt 740 milliarder kroner.

For at kunne fritages for toldafgifterne, skal Apple bevise, at komponenter udelukkende kan hentes i Kina, hvorvidt det er strategisk vigtig komponent eller hvorvidt det vil forvolde ’voldsom økonomisk ulempe’ til virksomheden eller amerikanske interesser.

Mediet noterer, at Apple har haft svigtende held med at overbevise de amerikanske skattemyndigheder om at fritage told fra deres kinesiske fremstillede komponenter.

I 2018 har Apple søgt om fritagelse for 25 procent told på produkter for 200 milliarder dollar. I et produkt som Mac Pro har de amerikanske myndigheder undtaget 10 ud af 15 komponenter. Apple annoncerede i september at fremtidige Mac Pro vil blive samlet i en fabrik i Austin, Texas.

Læs også: Apple flytter Mac-produktion til USA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere