Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

⏰ Morgen-briefing: Huawei flytter research-afdeling fra USA til Canada / Stor forskel i hvad kvinder og mænd narres af på nettet / FDM’s ’Ta Med’ er en ny samkørsels-app

Morgen-briefing: Huawei flytter research-afdeling fra USA til Canada / Stor forskel i hvad kvinder og mænd narres af på nettet / FDM’s ’Ta Med’ er en ny samkørsels-app / Stor svensk satsning sender Prodata Consult på milliardkurs

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Ved roret denne morgen er Niels de Boissezon.

Huawei flytter research-afdeling fra USA til Canada

Den kinesiske mobil- og netværksgigant flytter et af sine centre for forskning og udvikling fra USA til nabolandet Canada.

Det oplyser selskabets stifter og direktør Ren Zhengfei til det canadiske medie Globe and Mail.

Han fortæller at selskabet samtidig vil investere i produktionsanlæg til netværkskomponenter uden for Kina.

Udmeldingen kommer efter at den amerikanske regering i sidste uge overvejer at skærpe de eksisterende forbud mod at handle med den kinesiske koncern, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ren Zhengfeis datter og Huawei CFO, Meng Whangzhou, blev sidst i 2018 anholdt af de canadiske myndigheder efter en amerikanske arrestordre om udlevering for skatteunddragelse. Hun er fortsat under husarrest i Canada.

Stor forskel i hvad kvinder og mænd narres af på nettet

Ny undersøgelse fra bankernes brancheorganisation Finans Danmark viser markante forskelle i, hvordan henholdsvis mænd og kvinder narres på internettet.

Kvinder bliver hovedsageligt snøret af kærlighedscharlataner, mens mænd snydes af fupinvesteringer på nettet, skriver Politiken.

I alt er der forsøgt snydt for 94 millioner kroner i årets første ni måneder, næsten halvanden gange mere end i samme periode i 2018.

Ifølge tal fra Danske Bank udgjorde de danske mænd 74 procent af ofrene i de behandlede sager om investeringssvindel, skriver Politiken.

Omvendt er det ifølge samme opgørelse 62 procent af ofrene for kærlighedssvindel, der er kvinder.

FDM’s ’Ta Med’ er en ny samkørsels-app

Er de fleste sæder i bilen tomme eller søger man et alternativ til bilen og bussen kan alternativet være en samkørsels-tjeneste.

Denne uge springer FDM’s bud på en app der matchmaker pendlere med og uden bil og give dem muligheden for enten at tilbyde eller søge et lift: App’en ’Ta med’

”For FDM er det ikke afgørende, hvordan man transporterer sig, men at der er gode muligheder for det. Det er baggrunden for, at vi har lavet Ta’Med, hvor vi har gjort det nemt for folk, der skal samme vej, at finde hinanden. På den måde kan de være med til at lette trængslen, der i disse år stiger især omkring de store byer. Blandt andet fordi der i gennemsnit kun sidder én i hver bil. Det håber vi, Ta’Med kan være med til at ændre på,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

App’en er gratis at benytte og kan hentes til både iPhone og Android, chauffører må dog opkræve en skattefri betaling for at dække udgifter til passagerens andel af benzin og vedligeholdelsesudgift. Disse udregnes automatisk.

Stor svensk satsning sender Prodata Consult på milliardkurs

Direktør i konsulentvirksomheden Prodata Consult overtager ejerskabet på den svenske virksomhed Sourcing Network.

"Det har været en lang og hård proces, men den skal også ligge godt i maven for alle parter. Det er nu lykkes, og vi er rigtig glade," siger administrerende direktør Søren Rode til Børsen.

Fra 2014 til 2018 er det lykkedes Prodata Consult at fordoble omsætningen, særligt igennem sin position på det danske og polske marked. Med opkøbet af Sourcing Network vil virksomheden mere end tredoble sin omsætning i Sverige til i alt over 300 millioner kroner, hvilket sammenlagt vil få Prodata til at omsætte for over en milliard kroner.

Prodata Consult omsatte i 2018 for 960 millioner kroner. Bestyrelsens målsætningen er at omsætte for 1,5 milliarder i 2020.