Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Google: Vi er på vej med verdens bedste og mest avancerede chatbot - her er Meena

Google er på vej med en splinterny chatbot, som er den mest avancerede ‘conversational agent’ nogensinde. Botten hedder Meena, og den kan chatte om alting, lyder det fra Google.

Google har udviklet det, som selskabet kalder for verdens mest avancerede chatbot. Den hedder Meena.

Chatbotten er blevet trænet på 341 gigabyt offentlig debat fra sociale medier, og i modsætning til andre chatbots, kan Meena ‘samtale’ om stort set hvad som helst.

Ifølge Google gør det chatbotten til noget helt unikt. For normalt er chatbots stærkt specialiserede og kun i stand til at samtale med brugere inden for ret snævre emner, som de er særligt udrustede til at håndtere.

Meena er tænkt anderledes. Målet med chatbotten er helt konkret at udvikle en ‘menneske-lignende open-domain chatbot,’ lyder det fra Google.

Meena bygger blandt andet på en ny evaluation-metrik, som Google gerne ser anvendt som standard for chatbots fremover.

Den hedder SSA (‘Sensibleness and Specificity Average’) og er kodet til at fange basale, men betydningsfulde, elementer i samtaler mellem mennesker.

Det gør chatbotten i stand til at svare mere fornuftigt og ‘ikke-mekanisk’ end andre chatbots, lyder det fra Google.

Selskabet træner lige nu Meena til at blive mere fornuftig og menneske-lignende. Det sker blandt andet ved hele tiden at udsætte chatbotten for en række tråde og valgmuligheder. I alt har Meena-modellen 2,6 milliarder parametre, lyder det fra Google.

“Meningen med træningen er at minimere rådvildheden og usikkerhed i forbindelse med at forudsige næsten token (i dette tilfælde det næste ord i en samtale),” lyder det fra Google.

Chatbotten bygger blandt andet på Googles arkitektur ‘Evolved Transformer seq2seq.’

Du kan læse mere om den avancerede chatbot og måden, som den fungerer på, hos Google her: Towards a Conversational Agent that Can Chat About…Anything.

Google har endnu ikke lanceret chatbotten for offentligheden, og det er måske meget godt.

I hvert fald er eksempelvis Microsoft tidligere røget ud i problemer på grund af lanceringen af en chatbot, der skulle trænes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft risikerer shitstorm efter uforudselig chat-bot pludselig skiftede emne: "Koranen er meget voldelig"

Læs også:

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker

Amazons kunstige intelligens nærmer sig stort gennembrud: Næste stop er din stue

Usikker på effekten og værdien af chatbots? Jamen, så start da den første bot på en intern målgruppe

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital