Artikel top billede

Google: Vi er på vej med verdens bedste og mest avancerede chatbot - her er Meena

Google er på vej med en splinterny chatbot, som er den mest avancerede ‘conversational agent’ nogensinde. Botten hedder Meena, og den kan chatte om alting, lyder det fra Google.

Google har udviklet det, som selskabet kalder for verdens mest avancerede chatbot. Den hedder Meena.

Chatbotten er blevet trænet på 341 gigabyt offentlig debat fra sociale medier, og i modsætning til andre chatbots, kan Meena ‘samtale’ om stort set hvad som helst.

Ifølge Google gør det chatbotten til noget helt unikt. For normalt er chatbots stærkt specialiserede og kun i stand til at samtale med brugere inden for ret snævre emner, som de er særligt udrustede til at håndtere.

Meena er tænkt anderledes. Målet med chatbotten er helt konkret at udvikle en ‘menneske-lignende open-domain chatbot,’ lyder det fra Google.

Meena bygger blandt andet på en ny evaluation-metrik, som Google gerne ser anvendt som standard for chatbots fremover.

Den hedder SSA (‘Sensibleness and Specificity Average’) og er kodet til at fange basale, men betydningsfulde, elementer i samtaler mellem mennesker.

Det gør chatbotten i stand til at svare mere fornuftigt og ‘ikke-mekanisk’ end andre chatbots, lyder det fra Google.

Selskabet træner lige nu Meena til at blive mere fornuftig og menneske-lignende. Det sker blandt andet ved hele tiden at udsætte chatbotten for en række tråde og valgmuligheder. I alt har Meena-modellen 2,6 milliarder parametre, lyder det fra Google.

“Meningen med træningen er at minimere rådvildheden og usikkerhed i forbindelse med at forudsige næsten token (i dette tilfælde det næste ord i en samtale),” lyder det fra Google.

Chatbotten bygger blandt andet på Googles arkitektur ‘Evolved Transformer seq2seq.’

Du kan læse mere om den avancerede chatbot og måden, som den fungerer på, hos Google her: Towards a Conversational Agent that Can Chat About…Anything.

Google har endnu ikke lanceret chatbotten for offentligheden, og det er måske meget godt.

I hvert fald er eksempelvis Microsoft tidligere røget ud i problemer på grund af lanceringen af en chatbot, der skulle trænes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft risikerer shitstorm efter uforudselig chat-bot pludselig skiftede emne: "Koranen er meget voldelig"

Læs også:

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker

Amazons kunstige intelligens nærmer sig stort gennembrud: Næste stop er din stue

Usikker på effekten og værdien af chatbots? Jamen, så start da den første bot på en intern målgruppe

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter




IT-JOB

MAN Energy Solutions

Data Scientist

Danske Commodities A/S

Master data specialist

Compusoft A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere