Artikel top billede

Google: Vi er på vej med verdens bedste og mest avancerede chatbot - her er Meena

Google er på vej med en splinterny chatbot, som er den mest avancerede ‘conversational agent’ nogensinde. Botten hedder Meena, og den kan chatte om alting, lyder det fra Google.

Google har udviklet det, som selskabet kalder for verdens mest avancerede chatbot. Den hedder Meena.

Chatbotten er blevet trænet på 341 gigabyt offentlig debat fra sociale medier, og i modsætning til andre chatbots, kan Meena ‘samtale’ om stort set hvad som helst.

Ifølge Google gør det chatbotten til noget helt unikt. For normalt er chatbots stærkt specialiserede og kun i stand til at samtale med brugere inden for ret snævre emner, som de er særligt udrustede til at håndtere.

Meena er tænkt anderledes. Målet med chatbotten er helt konkret at udvikle en ‘menneske-lignende open-domain chatbot,’ lyder det fra Google.

Meena bygger blandt andet på en ny evaluation-metrik, som Google gerne ser anvendt som standard for chatbots fremover.

Den hedder SSA (‘Sensibleness and Specificity Average’) og er kodet til at fange basale, men betydningsfulde, elementer i samtaler mellem mennesker.

Det gør chatbotten i stand til at svare mere fornuftigt og ‘ikke-mekanisk’ end andre chatbots, lyder det fra Google.

Selskabet træner lige nu Meena til at blive mere fornuftig og menneske-lignende. Det sker blandt andet ved hele tiden at udsætte chatbotten for en række tråde og valgmuligheder. I alt har Meena-modellen 2,6 milliarder parametre, lyder det fra Google.

“Meningen med træningen er at minimere rådvildheden og usikkerhed i forbindelse med at forudsige næsten token (i dette tilfælde det næste ord i en samtale),” lyder det fra Google.

Chatbotten bygger blandt andet på Googles arkitektur ‘Evolved Transformer seq2seq.’

Du kan læse mere om den avancerede chatbot og måden, som den fungerer på, hos Google her: Towards a Conversational Agent that Can Chat About…Anything.

Google har endnu ikke lanceret chatbotten for offentligheden, og det er måske meget godt.

I hvert fald er eksempelvis Microsoft tidligere røget ud i problemer på grund af lanceringen af en chatbot, der skulle trænes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft risikerer shitstorm efter uforudselig chat-bot pludselig skiftede emne: "Koranen er meget voldelig"

Læs også:

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker

Amazons kunstige intelligens nærmer sig stort gennembrud: Næste stop er din stue

Usikker på effekten og værdien af chatbots? Jamen, så start da den første bot på en intern målgruppe

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere