Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

"Millioner af folks data blev påvirket af Marriotts fiasko," sagde kommissær (ICO) Elizabeth Denham.

Marriott Hotels skal betale trecifret millionbeløb for databrud

Marriott erhvervede sig i 2016 en hotelkæde – og et hackerangreb, viste det sig. Et angreb, der satte sig på hotelkædens gæster. Nu skal den globale kæde betale et trecifret millionbeløb.

I efteråret 2018 blev det afsløret, at den verdensomspændende hotelkæde Marriott i årene fra 2014 til 2018 var blevet udsat for et omfattende hackerangreb, der potentielt påvirker op mod 339 hotelgæster kloden over, der har besøgt hotelkæden.

Nu er der faldet afgørelse i sagen, der retter skarp kritik af hotelkædens interne sikkerhedsforanstaltninger. Marriott Hotels skal betale 18,4 millioner pund, svarende til over 150 millioner danske kroner, skriver det britiske nyhedsmedie BBC News.

Den første del af det massive cyberangreb fandt sted i 2014 i Starwood Hotels.

Kæden blev to år senere opkøbt af Marriott International-koncernen.

Det var først i 2018, at cyberangrebet blev opdaget, og det betød, at hackerne indtil da fortsat havde adgang til de nye ejeres interne systemer, hvor oplysninger som navn, e-mails, telefonnumre, pasnumre, ankomst- og afgangsoplysninger, numre til loyalty programmer og VIP status på gæsterne blev opbevaret.

På den baggrund mener den britiske informationssikkerhedskommissærs kontor (ICO) at Marriott-koncernen har undladt at sørge for passende sikkerhed internt. Dog accepterer kommissionen, at sikkerheden siden er forbedret.

Bøden er langt under de 99 millioner pund, som ellers var det planlagte beløb til Marriott at betale, men den har stadig en "massiv afskrækkende virkning" for andre virksomheder vurderer BBCs cyber-reporter Joe Tidy.

Læs også:

Hotelkæde sagsøgt efter kæmpe hackerangreb og rekordstor GDPR-bøde

Læk, Læk, læk. Data de er væk
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.