Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: PlayStation 5 revet væk fra hylderne på rekordtid / Nets og Nexi forlænger fusionsforhandlinger / It-ansatte er mere effektive under covid-19

PlayStation 5 revet væk fra hylderne på rekordtid. Nets og Nexi forlænger fusionsforhandlinger. It-ansatte er mere effektive under covid-19. Dataetisk råd klar med nyt samkøringsværktøj. Hver sjette dansker mangler opbakning til hjemmearbejde.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing her fra Computerworld.

Fredagens tidlige nyheds-cocktail er mixet af redaktionens erhvervsjournalist, Rasmus Ferdinand Ginman.

Rigtig god læselyst - og god weekend, når du kommer så langt.

PlayStation 5 revet væk fra hylderne på rekordtid

Sonys nye PlayStation 5 blev revet væk fra hylderne samme dag, som den blev sat til salg i fysiske butikker.

Det skriver Reuters.

Den spritnye spillekonsol blev lanceret på kernemarkederne torsdag, hvor alle store retailere kunne melde udsolgt samme dag.

Grundet coronapandemien og Sonys frygt for store køer i butikkerne valgte selskabet at køre med en model, hvor konsollen skulle bestilles online og afhentes i den fysiske butik efterfølgende.

Den nyeste generation af Playstation-konsollen koster 500 dollar, hvilket svarer til 3.150 kroner, eller 400 dollar for modellen uden diskdrev.

Nets og Nexi forlænger fusionsforhandlinger

Italienske Nexi og danske Nets meddelte i start november, at en aftale var indgået om 10 dage til forhandlinger om en fusion af betalingsselskaberne.

Den aftale er nu blevet forlænget med fire dage. Den forventes nu at afsluttes mandag.

Det skriver Børsen.

Nexi oplyste i forbindelse med aflæggelsen af sit kvartalsregnskab mandag, at forhandlingsvinduet nu strækker sig til 16. november.

"Vi er meget opsatte på at få det til at ske begge parter," fortalte Paolo Bertoluzzo, administrerende direktør i nexi, onsdag ifølge mediet.

Han tilføjer, at forhandlingerne skrider frem, men at der blot er behov for mere tid til at gennemgå fusionen.

It-ansatte er mere effektive under covid-19

Hjemmearbejde har skabt øget effektivitet blandt it-medarbejdere.

Det er en af konklusionerne fra en undersøgelse foretaget af IT-Branchen, men også en realitet hos fintech-virksomheden CFH.

Her kan man nikke genkendende til den øgede arbejdsglæde og produktivitet.

IT-Branchens undersøgelse viser, at 60 procent af de adspurgte svarer, at de er blevet mere effektive ved at arbejde hjemme.

"Vores team har aldrig performet bedre. Mange softwareudviklere er kendetegnet ved at være introverte mennesker - jeg er selv en af dem - og hjemmearbejde har løsnet mere op for medarbejderne på mit team og givet mere tid til fordybelse og dedikeret fokus uden forstyrrelser på udviklingsopgaver, som man i forvejen har et stort ansvar og ejerskab over," lyder det fra Emil Leach Kongelys, teamleder hos CFH.

Dataetisk råd klar med nyt samkøringsværktøj

Dataetisk Råd har netop præsenteret et nyt samkøringsværktøj til brug for dataetisk vurderig i den offenlige sektor.

Det skriver Dataetisk Råd i en pressemeddelelse.

Datadeling i den offentlige sektor er efterhånden blevet en nødvendighed og et grundvilkår for en velfungerede offentlig sektor, fremgår det.

Men datadelingen indebærer risici for borgernes rettigheder og retssikkerhed.

"Det er Dataetisk Råds opfattelse, at myndigheder – før enhver brug af datasamkøringer og ny teknologi – bør stille sig selv en række spørgsmål om, hvordan og i hvilken udstrækning samkøring bør ske," står der i meddelelsen.

Derfor har rådet lanceret et nyt samkøringsværktøj, som du kan finde her.

Hver sjette dansker mangler opbakning til hjemmearbejde

Hver sjette dansker mangler opbakning fra ledesen til hjemmearbejde.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget på vegne af softwarevirksomheden Citrix.

Det skriver Citrix i en pressmeddelelse.

Regeringen anbefaler fortsat hjemmearbejde i det omfang, det er muligt. Alligevel viser undersøgelsen, at en del danskere savner opbakning fra ledelsen på arbejdspladsen.

Ifølge undersøgelsen føler 16,5 procent af danskerne med mulighed for at arbejde hjemmefra, at de ikke har ledelsens fulde opbakning til at arbejde hjemmefra.

”Vi var på forhånd klar over, at det primært er de største virksomheder, som er tilhængere af fleksibelt arbejde, mens de små og mellemstore virksomheder i højere grad er skeptiske over for at lade de ansatte selv bestemme, om de arbejder fra kontoret eller hjemme,” siger Anette Vainer, dansk landechef i Citrix.