Artikel top billede

Finanstilsynet: BEC, SDC og Bankdata bør fusionere

De danske banker og sparekassers tre datacenter-virksomheder, BEC, SDC og Bankdata, bør slå sig sammen, da en fusion vil give mange fordele, mener Finanstilsynets topchef, Jesper Berg.

Den danske finanssektors tre store datacenter-virksomheder - BEC, SDC og Bankdata - bør slå sig sammen, så de kan udnytte fordelene ved fælles drift og fælles løsning af de mange krav og reguleringsdrevne compliance-opgaver, der for tiden gælder for dem.

Sådan lyder det fra Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, der i Børsen peger på, at de tre datacentre har mange omkostningstunge parallel-opgaver, som de i dag hver især bruger mange ressourcer på at løse.

De tre datacentre håndterer it-opgaverne for samtlige de danske banker og pengeinstitutter bortset fra Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

BEC ligger i Roskilde, Bankdata i Fredericia og SDC i Ballerup.

Det har tidligere flere gange været på tale, at finans-datacentrene skulle fusionere. Men hver gang er planerne strandet. Blandt andet har udtrædelsesomkostningerne for bankerne været et tema.

Ligeledes har det været beregnet, at en fusion ville koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

“På et eller andet tidspunkt kommer der til at ske noget. Det er uholdbart, at omkostningerne er op til faktor tre af, hvad de kunne være. Sektoren er presset økonomisk, og derfor bliver der et pres for at løse de her omkostninger. Men Finanstilsynets primære interesse er, at udtrædelsesomkostningerne ikke er et problem, når nødlidende institutter skal overtages af andre, og det problem er løst. De må selv løse de driftsøkonomiske problemer,” siger Jesper Berg.

Finanstilsynet var også i sommeren 2019 fremme med ønsket om, at BEC, SDC og Bankdata fusionerede.

Dengang sagde Jesper Berg også, at det ville give 'skalafordel.'

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Læs også:

BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

BEC vil fordoble udtrædelsesomkostninger: Kunder skal betale regninger i fem år efter de har forladt selskabet