Finanstilsynet: BEC, SDC og Bankdata bør fusionere

De danske banker og sparekassers tre datacenter-virksomheder, BEC, SDC og Bankdata, bør slå sig sammen, da en fusion vil give mange fordele, mener Finanstilsynets topchef, Jesper Berg.

Den danske finanssektors tre store datacenter-virksomheder - BEC, SDC og Bankdata - bør slå sig sammen, så de kan udnytte fordelene ved fælles drift og fælles løsning af de mange krav og reguleringsdrevne compliance-opgaver, der for tiden gælder for dem.

Sådan lyder det fra Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, der i Børsen peger på, at de tre datacentre har mange omkostningstunge parallel-opgaver, som de i dag hver især bruger mange ressourcer på at løse.

De tre datacentre håndterer it-opgaverne for samtlige de danske banker og pengeinstitutter bortset fra Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

BEC ligger i Roskilde, Bankdata i Fredericia og SDC i Ballerup.

Det har tidligere flere gange været på tale, at finans-datacentrene skulle fusionere. Men hver gang er planerne strandet. Blandt andet har udtrædelsesomkostningerne for bankerne været et tema.

Ligeledes har det været beregnet, at en fusion ville koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

“På et eller andet tidspunkt kommer der til at ske noget. Det er uholdbart, at omkostningerne er op til faktor tre af, hvad de kunne være. Sektoren er presset økonomisk, og derfor bliver der et pres for at løse de her omkostninger. Men Finanstilsynets primære interesse er, at udtrædelsesomkostningerne ikke er et problem, når nødlidende institutter skal overtages af andre, og det problem er løst. De må selv løse de driftsøkonomiske problemer,” siger Jesper Berg.

Finanstilsynet var også i sommeren 2019 fremme med ønsket om, at BEC, SDC og Bankdata fusionerede.

Dengang sagde Jesper Berg også, at det ville give 'skalafordel.'

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Læs også:

BEC rækker hånden ud til konkurrenterne: Vil bekæmpe hvidvask og terror i fællesskab

BEC vil fordoble udtrædelsesomkostninger: Kunder skal betale regninger i fem år efter de har forladt selskabet
mest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagt ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.