Artikel top billede

Headset-producenten GN Audio leverer tårnhøje vækstrater: Omsætning stiger med 42 procent

GN Audio nåede nye højder i 2020. En stærkt stigende efterspørgsel sender headset-producentens omsætningen i vejret med hele 42 procent.

Danske GN Audio kommer særdeles styrket ud af 2020.

Headsetproducenten, der netop har aflagt regnskab, hævede omsætningen med hele 42 procent sidste år.

Toplinjen endte på 8,7 milliarder kroner, hvor det i 2019 lød på 6,2 milliarder.

GN Audio, der står bag Jabra-brandet, omtaler det selv som et exceptionelt resultat, der blev drevet af en stærk efterspørgsel på enterprise-produkter acceleret af covid-19, hvor virksomhederne i høj grad investerede i medarbejdernes hjemmearbejdspladser.

Selskabets driftsresultat skyder også gevaldigt i vejret. Med et resultat på over 2 milliarder kroner, steg driften 68 procent i forhold til 2019, hvor resultatet lød på 1,2 milliarder.

"GN Audio gik ind i året med medvind fra en stærk vækst på det attraktive virksomhedsmarked. Oven i dette oplevede vi i 2020 en ekstraordinær stor efterspørgsel på grund af de nye arbejdsmønstre med folk, der arbejder hjemmefra," siger René Svendsen-Tune, CEO i GN Audio, i forbindelse med regnskabet.

Forventer yderligere vækst

I 2021 forventer GN Audio en organisk vækst på mere end 20 procent og en EBITA-margin på over end 21 procent.

Denne forudsigelse bygger på en antagelse om, at efterspørgslen på samarbejdsløsninger fra virksomheder og organisationer vil fortsætte frmead.

"Det forventes, at den organiske vækst i GN Audio vil være væsentligt højere i første halvår 2021 end i andet halvår 2021, hovedsageligt på grund af forskel i sammenligningsgrundlag. GN Audio vil konstant sigte mod at vokse mere end markedet og investere i fremtidige vækstmuligheder," skriver GN Audio.

GN Hearing, der er GN Store Nords høreapparatsforretning, havde i modsætning til søsterselskabet et særdeles hårdt år.

De massive samfundsnedlukninger verden over fordrede, at ældre og sårbare forblev hjemme, hvilket forhindrede salget af høreapparater.

Her gik omsætningen tilbage med 26 procent og endte på 4,7 milliarder kroner, hvor tallet i 2019 lød på 6,3 milliarder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere