Artikel top billede

Morgen-briefing: A.P. Møller - Mærsks CIO får plads i direktionen / It-eksperter frygter øget overvågning med coronapas / Finske Nixu køber danske C-cure

A.P. Møller - Mærsks CIO får plads i direktionen. It-eksperter frygter øget overvågning med coronapas. Finske Nixu køber danske C-cure. Sikkerhedsfirma: Investeringer øger ikke sikkerheden. Sentia lukker for Ymor.

Hjerteligt velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som bliver den sidste morgen-briefing fra redaktionen på denne side af påske.

Den næste morgen-briefing dukker op i din postkasse tirsdag morgen.

Din morgenvært for denne påske morgen-briefing er Dan Jensen.

A.P. Møller - Mærsks CIO får plads i direktionen

CTIO i A.P Møller - Mærsk, Navneet Kapoor, får plads i det store selskabs øverste ledelse, nemlig det såkaldte executive board.

Navneet Kapoor får samtidig titel af executive vice president.

Han får fra 1. april plads ved bordet sammen med rederiets øvrige fire executive presidents samt CEO Søren Skou og CFO Patrick Jany.

Udnævnelsen af CIO’en til ledelsen ses som et tydeligt tegn på, at A.P. Møller - Mærsk regner it og digitalisering som et helt vitalt element i fremtidens strategier.

“Det er en hjørnesten for vores transformation at benytte teknologi til at forbedre interaktionen med kunderne og opbygge en konkurrencemæssig fordel,” meddeler selskabet.

Navneet Kapoor blev udnævnt til CTIO - Chief Technology and Information Officer - for et års tid siden.

Det kan du læse mere om her: Her er Mærsks nye CIO - skal stå i spidsen for 3.000 it-folk.

It-eksperter frygter øget overvågning med coronapas

Det nye coronapas kan blive indledningen over mod øget overvågning af danskerne, lyder det fra flere it-eksperter, skriver Finans.

De tæller advokat Catrine Søndergaard Byrne, som til avisen peger på, at digitaliserings-løsninger har det med at indsamle flere oplysninger, end der er strengt nødvendigt.

“Det gør, at der bliver registreret flere ting end nødvendigt. Udviklerne kan gøre meget for at skærme oplysningerne. Det, vi bare har set, er, at bagved bliver der stadig delt oplysninger, for eksempel med andre apps på telefonen. Vi har set eksempler på, at man ikke har været helt opmærksom på, hvad der foregår,” siger hun til avisen.

Du kan læse mere om coronapasset her: Her er prisen for det danske coronapas: Kommer til at koste staten 46,9 millioner kroner.

Finske Nixu køber danske C-cure

Det finske it-sikkerhedselskab Nixu overtager det lille danske it-sikkerhedsselskab C-cure, som er blevet drevet af ejer Mette Nikander Nilsson fra hovedkvarteret i Holte med et par medarbejdere.

“C-cures knowhow og services vil styrke Nixus ekspertise inden for Endpoint Protection og Endpoint Detection and Response (EDR) på det danske marked,” meddeler det finske selskab.

Nixu buldrede ind på det danske marked i 2019, da selskabet - der i dag globalt har omkring 400 medarbejdere - købte det store danske it-sikkerhedsselskab Ezenta.

Det kan du læse mere om her: Det danske it-sikkerhedsselskab Ezenta solgt til finsk konkurrent: Tidligere dansk direktør bliver ny landechef.

Nixu har blandt andet etableret et Cyber Defence Center i Danmark, hvorfra det overvåger store danske virksomheders infrastruktur.

Det kan du læse mere om her: Nixus Cyber Defence Center overvåger hundredevis af netværk: Hackerne er blevet meget interesserede i særligt én ting.

Nixu meddeler, at C-cures medarbejdere overføres til Nixu, som til gengæld ikke overtager aktiver i C-cure. Det danske selskab er blevet drevet som enmandsvirksomhed og har derfor ikke offentliggjort regnskab.

“Størrelsen på C-cure’s team er relativt lille i Nixu-sammenhæng og har derfor ikke nogen finansiel indflydelse på regnskabsåret,” lyder det fra finnerne.

Sikkerhedsfirma: Investeringer øger ikke sikkerheden

Mange af de it-sikkerhedsmæssige investeringer, som selskabet har foretaget i 2020, har ikke haft den store effekt, lyder konklusionen i den såkaldte Cyber Protection Week-undersøgelse, som sikkerhedsselskabet Acronis står bag.

“I 2020 købte mange virksomheder nye systemer for at kunne give deres medarbejdere mulighed for at arbejde sikkert hjemmefra under Covid-10 pandemien, men disse investeringer har vist sig ikke at være investeringerne værd,” lyder det fra selskabet.

Ifølge Acronis har 4.400 it-brugere i 22 lande deltaget i den pågældende undersøgelse.

“Ikke nok med at investering i flere løsninger ikke resulterer i bedre beskyttelse, i mange tilfælde medfører forsøget på at administrere beskyttelse på tværs af flere løsninger større kompleksitet og mindre synlighed for it-teamet, hvilket faktisk øger risikoen,” lyder det fra selskabet.

Sentia lukker for Ymor

Sentia drejer nøglen om for det hollandske navn Ymor, som Sentia købte i efteråret 2019.

Ymor er nemlig blevet ‘fuldt integreret som en del af Sentias services,’ meddeler selskabet.

Dermed er tiden kommet til at ‘klippe navlestrengen og lade Application Control fortsætte under Sentias fane,” lyder det.

Ymor er hollandsk, og havde på tidspunktet for opkøbet 88 medarbejdere, hvoraf de 11 sad i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Sentia køber selskab med 11 danske ansatte: Har nu over 200 danske medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen