Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mobildata på danske ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste solgt på nettet

En database med lokationsdata på en række medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet solgt på nettet. FE erkender sikkerhedsproblemet.

Detaljerede lokationsoplysninger om ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet solgt i en database om mere end 60.000 danskere.

Det skriver TV 2, der gennem medie- og analysefirmaet Kaas og Mulvad har købt en database med oplysninger om tusindvis af danskeres lokationsdata, der blandt andet indeholder oplysninger om ansatte i FE.

Informationerne i den indkøbte database viste, at flere personer opholdt sig på nogle af Forsvarets Efterretningstjeneste indhentningsstationer, og dermed afslørede, at de arbejder for den danske spiontjeneste.

Oplysningerne er kritiske, fordi medarbedjerne i FE's færden kan misbruges af fremmede magter.

Forsvarsministeriet afviser selv at kommentere på TV2's oplysninger, men erkender kortfattet, at man er bevist om problemet.

“Vi er bekendt med problemstillingen og arbejder løbende med sikkerhedsspørgsmål af denne karakter,” lyder det i en skriftelig kommentar fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Den digitale sikkerhed har ellers ekstraordinær høj prioritet hos de danske efterretningstjenester.

Computerworld har tidligere fortalt, hvordan medarbejdere hos Center for Cybersikkerhed, der er en del af FE, skal låse deres mobiltelefoner inde i et sikret skab, inden de træder ind på kontoret.

På samme måde bliver kabler til indbyggede mikrofoner og webkameraer klippet til de ansattes PC'er, inden de bliver udleveret.