Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mobildata på danske ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste solgt på nettet

En database med lokationsdata på en række medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet solgt på nettet. FE erkender sikkerhedsproblemet.

Detaljerede lokationsoplysninger om ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste er blevet solgt i en database om mere end 60.000 danskere.

Det skriver TV 2, der gennem medie- og analysefirmaet Kaas og Mulvad har købt en database med oplysninger om tusindvis af danskeres lokationsdata, der blandt andet indeholder oplysninger om ansatte i FE.

Informationerne i den indkøbte database viste, at flere personer opholdt sig på nogle af Forsvarets Efterretningstjeneste indhentningsstationer, og dermed afslørede, at de arbejder for den danske spiontjeneste.

Oplysningerne er kritiske, fordi medarbedjerne i FE's færden kan misbruges af fremmede magter.

Forsvarsministeriet afviser selv at kommentere på TV2's oplysninger, men erkender kortfattet, at man er bevist om problemet.

“Vi er bekendt med problemstillingen og arbejder løbende med sikkerhedsspørgsmål af denne karakter,” lyder det i en skriftelig kommentar fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Den digitale sikkerhed har ellers ekstraordinær høj prioritet hos de danske efterretningstjenester.

Computerworld har tidligere fortalt, hvordan medarbejdere hos Center for Cybersikkerhed, der er en del af FE, skal låse deres mobiltelefoner inde i et sikret skab, inden de træder ind på kontoret.

På samme måde bliver kabler til indbyggede mikrofoner og webkameraer klippet til de ansattes PC'er, inden de bliver udleveret.
Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.