Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Atea genanvender brugte iPhones med Apple-robot / Brancheorganisation giver medlemmer gratis cyberforsikring / GN Hearing udvider samarbejde med Apple

Atea genanvender brugte iPhones med Apple-robot. Brancheorganisation giver medlemmer gratis cyberforsikring. GN Hearing udvider samarbejde med Apple. Cbrain vinder klimaopgave i Californien. Polsk it-selskab køber konsulenthus fra Brøndby.

Godmorgen. Ugen er ved at gå på held, og her kommer den sidste morgen-briefing fra redaktionen.

I dagens udgave skal vi forbi hele to samarbejder, som Apple har med danske it-selskaber. Derudover skal vi forbi en brancheorganisation, der langer cyberforsikringer over disken til medlemmerne kvit og frit.

Rasmus Ginman takker af som morgen-briefing-vært i denne omgang.

God læselyst og god weekend, når du kommer så langt.

Atea genanvender brugte iPhones med Apple-robot

Danmarks største hardware-leverandør, Atea, vil genanvende brugte iPhones med en specielbygget Apple-robot.

Robotten, der ligesom dronningen har fået kælenavnet Daisy, skal sortere elektronisk affald fra iPhones. Formålet er at anvende værdifulde råmaterialer, såsom guld, sølv, wolfram og ting, og derved skåne miljøet, skriver Atea i en pressemeddelelse. På bare én time kan Daisy adskille og sortere komponenter fra 200 iPhones, lyder det.

"Der ligger millioner af gamle mobiltelefoner i skuffer og samler støv, og det skal vi have gjort noget ved. Vi er blandt de største leverandører af iPhones til både offentlige og private virksomheder, og genbrug af råmaterialer fra netop iPhones er derfor et oplagt sted for os at sætte ind,” siger Andreas Schjølin, der er Sustainability Manager i Atea Danmark.

Samarbejdet med Apple er et led i Ateas bæredygtighedsstrategi, der skal bidrage til et lavere klimaaftryk fra it-industrien, oplyser selskabet.

Brancheorganisation giver medlemmer gratis cyberforsikring

Brancheorganisationen for transport og logistikvirksomheder, ITD, har valgt at forære cyberforsikringer til sine medlemmer.

Det skriver Marketwire.

Det er landets største forsikringsselskab Tryg, der har lavet en aftale med ITD om at levere cyberforsikringerne samt rådgivning.

Den nye aftale omfatter ITD's 700 medlemmer, der har en årlig omsætning op til 70 millioner kroner. For virksomheder, der har en højere omsætning, tilbydes der en individuel løsning.

GN Hearing udvider samarbejde med Apple

Danske GN Hearing udvider nu samarbejdet med tech-giganten Apple.

Fremover bliver det muligt at benytte håndfri Facetime- og telefonopkald på iPhone eller iPad for brugerne af Resound One, der er GN Hearings topprodukt, skriver GN Hearing i en pressemeddelelse.

En konkret funktion er eksempelvis, at man kan besvare et opkald ved at trykke på høreapparatet.

"Hos GN Hearing er vi utroligt stolte over at fortsætte med at levere simple løsninger med de bedst mulige brugeroplevelser på tværs af Apple-apparater. Når vi arbejder i harmoni, kan vi gøre en reel forskel for folks hverdagsliv," skriver Gitte Pugholm Aabo, dministrerende direktør hos GN Hearing.

Resound One er kompatibelt med iPhone 11 og alle nyere udgaver. Hertil kommre tredje, fjerde, femte og sjette generation for iPads.

Cbrain vinder klimaopgave i Californien

Softwareselskabet Cbrain har indgået en aftale med en offentlig myndighed i den amerikanske delstat Californien.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Her skal Cbrain rådgive omkring digitalisering af myndighedens processer i forbindelse med indfangning af CO2.

Aftalen understøtter det danske selskabs satsning på eksport af klimasoftware og samtidig bliver aftalen Cbrains indgang på det amerikanske marked, lyder det.

Sidste år vandt selskabet et lignende projekt i Sydamerika, hvor opgaven også gik på at rådgive om digitalisering af myndighedsprocesser inden for klimaområdet.

Polsk it-selskab køber konsulenthus fra Brøndby

Det polske it-selskab Transition Technologies MS (TTMS) har været på opkøbstogt i Danmark. Nærmere bestemt i Brøndby.

TTMS, der er en global outsourcing- og it-service-leverandør, har nemlig overtaget aktiemajoriteten i it-konsulenthuset Concor, der ifølge CVR-registret har fem ansatte.

Det polske selskab har mere end 2.000 it-speciaslister i ni forskelige lande.

ConCor, der er Salesforce-partner, specialiserer sig i salg af it-konsulenter til store og mellemstore nordiske virksomheder.

"Partnerskabet med TTMS kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Vi er i en situation, hvor markedet og vores kunder har et stort behov for omkostningseffektive og dygtige IT-specialister. Sammen med TTMS er Concor nu i stand til at tilbyde hele teams af dygtige IT-specialister til både projekter, drift og managed services," siger Jesper Mikkelsen, partner i Concor, i meddelelsen.