Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere chef i Center for Cybersikkerhed indtræder i Improsecs bestyrelse / Ungt tech-startup hiver 21 millioner hjem fra historisk stor preseed-runde / Nordisk Film opkøber dansk computerspilselskab

Tidligere chef i Center for Cybersikkerhed indtræder i Improsecs bestyrelse. Ungt tech-startup hiver 21 million hjem fra historisk stor preseed-runde. Nordisk Film opkøber dansk computerspilselskab. Digital-undervisningsgigant styrker sin danske afdeling med opkøb.

Godmorgen denne tirsdag og velkommen til månedens næst-sidste morgen-briefing i denne måned.

Dagens overblik er stykket sammen af Ditte Vinterberg Weng.

Rigtigt god fornøjelse.

Tidligere chef i Center for Cybersikkerhed indtræder i Improsecs bestyrelse

Cybersikkerhedsvirksomheden Improsec får nu den tidligere chef i efterretningsenheden Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, med i sin bestyrelse.

Thomas Lund-Sørensen skiftede 1. november sin chef-rolle i FE-enheden ud med en rolle som partner i den internationale rådgivningsvirksomhed Macro Advisory Partners i London.

"Improsec arbejder kompetent, uvildigt og skræddersyet med sikkerheden hos selskabets kunder, og jeg ser frem til at bidrage med min erfaring til at støtte den gode udvikling, Improsec er inde i,” lyder det fra Thomas Lund-Sørensen om bestyrelsesposten.

"Han kender om nogen de udfordringer, som både private og offentlige organisationer står over for, når det gælder IT-sikkerhed og cyber-trusler," skriver Imrposec selv om det nye bestyrelsesmedlem i en pressemeddelelse til Computerworld.

Bestyrelsesformand Ulf Munkedal håber, at særligt Thomas Lund-Sørensens unikke erfaringer og internationale netværk vil komme Improsec til gode.

Imporsecs direktør Jacob Heidelberg mener, at det nye bestyrelsesmedlem vil signalere til kunderne, at de vælger fra øverste hylde, når de vælger Improsec.

Ungt tech-startup hiver 21 million hjem fra historisk stor preseed-runde

I en af Skandinaviens største preseed-runder får den danske fintech-virksomhed
MXNEY.io tilført 21 millioner kroner i kapitalindsprøjtning fra blandt andet Vækstfonden,
PreSeed Ventures og serieiværksætteren Casper Blom.

PreSeed Ventures har mere end 20 års erfaring med at investere i danske start-ups, heriblandt Trustpilot, Vivino, Templafy, og Lunar.

“Jeg har gennem de sidste 17 år været med i mange startups. De har været meget
forskellige, men én ting de alle har haft til fælles er, at de altid har manglet den fornødne likviditet," lyder det fra Casper Blom. Han fortsætter:

"Uanset hvor god en forretning det har været, så har likviditeten været den
væsentligste bremseklods for vækst. Netop dette problem løser MXNEY.io for andre
iværksættere, så de kan vækste uden konstant at skulle fokusere på om der er likviditet
nok."

Pengene skal ifølge stifterne Mads Andreas Olesen og Morten Askekilde anvendes til at entrere nye europæiske markeder og videreudvikle virksomhedens dataanalyseteknologi.

MXNEY.io blev stiftet i marts 2020, og er allerede aktiv i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland – og går også i de kommende uger ind i Holland. Fintech-virksomheden beskæftiger sig med at investere kapital i webshops med vækstpotentiale.

Det skriver MXNEY.io i en pressemeddelelse til Computerworld.

Nordisk Film opkøber dansk computerspilselskab

Nordisk Film køber nu hele den danske computerspilproducent Flashbulb Games.

Nordisk Film har egentligt i de sidste fem år været medejer af Flashbulb Games gennem forretningenheden Nordisk Games, men overtager nu helt selskabet.

Tilbage i 2017 investerede Nordisk Film 16,5 millioner kroner for en andel på 43 procent af Flashbulb Games, der blandt andet står bag det populære spil "Trailmakers", og overtager med det nye opkøb nu selskabet 100 procent.

Handlen involverede et trecifret millionbeløb for ejerskabet af hele selskabet - Nordisk Film oplyser ikke det præcise beløb.

Flashbulb Games var det første selskab, som Nordisk Games investerede i. Siden har Nordisk Games lagt mere end 1,5 milliarder kroner i den europæiske computerspilindustri.

"Deres spil er originale, sjove, engagerende og altid af høj kvalitet, og de har en meget engageret brugerbase, hvilket har resulteret i en rigtig fin forretning. Vi er meget glade for, at de nu har valgt at sælge hele selskabet til os, og vi ser frem til den videre fælles vækstrejse," siger Mikkel Weider, der er direktør i Nordisk Games.

Det skriver Nordisk Games i en pressemeddelelse til Computerworld.

Digital-undervisningsgigant styrker sin danske afdeling med opkøb

Talent Garden, en af Europas giganter indenfor undervisning i innovation og digital teknologi, køber nu svenske Hyper Island.

Hyper Island har i mere end 25 år været en nøglespiller for den digitale transformation og uddannelse af svenske virksomheder og studerende.

Opkøbet af Hyper Island vil styrke den danske afdeling af Talent Garden, som både forventer at etablere en ny entrepreneurship-uddannelse til næste år og tredoble antallet af studerende i 2023.

“Vi er utroligt stolte over, at vi næste år kan lancere undervisning inden for entrepreneurship, der skal sætte endnu mere skub på innovationen i Danmark. Her tror vi, at Talent Garden kan blive et fyrtårn for større virksomheders digitale innovation, såvel som et kraftcenter for mange nye startups,” siger Rasa Strumskyte, der er medstifter af Talent Garden. Hun tilføjer:

“Vi kommer i det hele taget til at vokse meget i Danmark. For eksempel regner vi med at kunne tilbyde digital opkvalificering til endnu flere professionelle, så vi har mere end 500 studerende hos os i 2022 og kan fordoble antallet til mere end 1.000 i 2023.”

Talent Garden kom til Danmark i 2018 gennem en joint venture med iværksætterkollektivet Rainmaking og har til huse på Holmen i København.

Talent Garden blev grundlagt i 2011 i Italien af Davide Dattoli. Virksomheden her en forventet omsætning på 370 millioner kroner i 2022. Mere end 20.000 studerende og professionelle undervises hvert år hos Talent Garden.

Det skriver Garden Talent i en pressemeddelelse.