Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Top-rådgivere bekymrede over Tim Cooks kæmpe-bonus på mere end en halv milliard kroner: Stem nej

Fremtrædende investerings-rådgivere vil have Apple til at droppe topchef Tim Cooks kæmpe bonus-pakke, der er mere end en halv milliard kroner værd.

Apples aktionærer bør stemme nej til, at Apple-topchef Tim Cooks enorme bonus-pakke, der består af aktier og kontanter for samlet set 99 millioner dollar - 663 millioner kroner.

Sådan lyder den opsigtstvækkende opfordring, som det fremtrædende investerings-rådgiver-selskab Institutional Shareholder Services (ISS) har sendt til Apples aktionærer.

Det er første gang i syv år, at ISS ikke anbefaler aktionærerne at stemme ja til Apples bonuspakke.

Rådgiverne mener ifølge Financial Times, at der er grund til ‘markant bekymring’ over den aktie-pakke, som Tim Cook fik stillet i udsigt i fjor.

Avisen uddyber ikke nærmere ISS' synspunkt.

Kæmpe-bonus

Her modtog han Apple-aktier for 82 millioner dollar (550 millioner kroner) oven i en kontant bonus på 12 millioner dollar (80 millioner kroner) og hans faste årsløn på tre millioner dollar (20 millioner kroner).

Apple betaler desuden fire millioner kroner til dækning af 61-årige Tim Cooks personlige sikkerhed samt fem millioner kroner til dækning af omkostninger forbundet til hans privat-fly.

Financial Times skriver, at topchefens bonus-udbetalinger reelt alene bestemmes af selskabets bestyrelse, og at aktionærernes stemmer kun er vejledende.

Alligevel er anbefalingen fra ISS opsigtsvækkende.

“Nu tvinges en af Silicon Vallys mest prominente fortalere for lighed til at forsvare sit vederlag for at stå i spidsen for verdens mest værdifulde selskab,” skriver avisen.

Apples bestyrelse meddelte for en måneds tid siden, at selskabets omsætning og indtjening ‘markant’ havde overgået målene, hvilket udløser fuld udbetaling af maksimum-bonus for topchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere