Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ukraine vil rejse penge med NFT’er / Dansk it-profil kæmper for at få 650 ukrainske ansatte i sikkerhed / Danske it-virksomheder har mere end 1000 ansatte i Ukraine

Ukraine vil rejse penge med NFT’er. Dansk it-profil kæmper for at 650 ukrainske ansatte i sikkerhed. Danske it-virksomheder har mere end 1000 ansatte i Ukraine. André Rogaczewski: Krig i Ukraine intensiverer manglen på it-arbejdskraft. Microsoft-profil får bestyrelsespost hos Workpoint. Dansk AI-virksomhed henter rutineret bestyrelsesprofil, og så er det 18 år siden, at Michael Dell trådte tilbage som topchef.

Godmorgen

Her kommer ugen sidste morgen-breifing fra Computerworld.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der sidder klar til at servere dig dagens første nyhedsoverblik.

Igen i dag sætter krigen i Ukraine sit præg på morgen-briefingen, og vi lægger ud med en historie om, at den ukrainske regeringer tager helt nye midler i brug for at rejse midler til sine væbnede styrker.

Ukraine vil rejse penge med NFT’er

Den ukrainske regering vil nu rejse penge til sine væbnede styrker via NFT’er.

Det betyder samtidig, at landet dropper tidligere planer om at rejse penge via mere traditionelle krypto-donationer – noget som også er blevet omtalt som et ”krypto airdrop.”

Det skriver landets vicepremierminister og minister for digital transformation Mykhailo Fedorov på Twitter.

”Efter nøje overvejelser har vi besluttet for at droppe vores planer om ’airdrop’. I stedet annoncerer vi nu NFT’er til støtte for Ukraines væbnede styrker,” skriver han på Twitter.

Dansk it-profil kæmper for at få 650 ukrainske ansatte i sikkerhed

Den danske it-profil Juha Christensen arbejder i øjeblikket for at få 650 ansatte i sikkerhed, som i øjeblikket er fanget i Ukraine efter Ruslands invasion af landet. Det skriver it-mediet ITwatch.

Juha Christensen er blandt andet bestyrelsesformand i B&O og næstformand i Netcompany, men derudover er han også bestyrelsesformand it-virksomheden Star og storaktionær i Cloudmade, og i begge selskaber er 60 procent af de ansatte ifølge ITWatch placeret i Ukraines hovedstad Kyiv.

”Vi arbejder på højtryk for at sørge for at vores folk, og deres familier, er i sikkerhed. Vi har haft en plan siden 2014 så det er den vi arbejder efter,” siger han til ITWatch.

Danske it-virksomheder har mere end 1000 ansatte i Ukraine

Børsen har gennemført en rundringning til fem forskellige danske it-virksomheder, der viser, at de fem virksomheder alene har mere end 1.000 ansatte i Ukraine.

Ifølge Børsen har 3Shape 370 ansatte i Kyiv, Interlogic har 300 ansatte i Kyiv, Simcorp har 200 ansatte i Kyiv, Livatek har 60 ansatte i Ukraine og Global mediator har 71 ansatte i Ukraine, hvor af de fleste er Kyiv.

André Rogaczewski: Krig i Ukraine intensiverer manglen på it-arbejdskraft

Ruslands invasion i Ukraine kan skabe yderligere mangel på it-arbejdskraft, vurderer Netcompanys stifter og topchef André Rogaczewski ifølge Børsen.

“Det her har kæmpe indflydelse på branchen. Ukraine er Europas største it-ressource. Mange europæiske projekter udvikles i Ukraine, og det er klart, at når de melder sig i hæren eller flygter, så trækker det ressourcer ud,” siger han til Børsen.

Microsoft-profil får bestyrelsespost hos Workpoint

Esbjerg-virksomheden Workpoint har hentet den danske Microsoft-veteran Claus Jul Christiansen til bestyrelsen. Det oplyser Workpoint i en pressemeddelelse,

Claus Jul Christiansen har arbejdet 26 år hos den amerikanske it-gigant, hvor han blandt andet i seks år har arbejdet i selskabets hovedkvarter i Redmond ved Seattle.

”WorkPoint har et stærkt produkt, en god organisation og en ordentlig måde at gøre tingene på. Det er et rigtig godt udgangspunkt for den kommende vækst, og min partnerviden kan uden tvivl bringes i spil i forhold til en international partnerstrategi,” siger han ifølge en pressemeddelelse fra Workpoint

Dansk AI-virksomhed henter rutineret bestyrelsesprofil

Danske Abzu, der udvikler kunstig intelligens-løsninger, har fået Mette Kirstine Agger, der er partner i Lundbeckfonden Ventures ind i sin bestyrelse. Det oplyser Abzu i en pressemeddelelse.

Her er det planen, at hun skal bidrage med sin erfaring inden for biotekvirksomheder.

“Mette har over 25 års erfaring indenfor life science og vil med sit dybdegående kendskab til branchen hjælpe os med at bygge bro mellem forskning og forretningsudvikling. Med Mette på holdet opruster vi yderligere vores kompetencer inden for biotech, der er et vigtigt strategisk område for os i de kommende år. Vi ser spændende tider forude – både på det danske marked og internationalt,” siger Casper Skern Wilstrup, administrerende direktør i Abzu ifølge en pressemeddelese.

I dag for 18 år siden stoppede Michael Dell som topchef i Dell

4. marts 2004 annoncerer Michael Dell, der er grundlægger af Dell, at han vil træde tilbage som administrerende direktør for firmaet og vil blive af afløst Kevin Rollins.

I stedet ville Michael Dell indtage rollen som bestyrelsesformand i firmaet.

Allerede i 2007 vender Michael Dell dog tilbage som administrerende direktør for Dell.